Monday, March 05, 2012

bila ada maid yg pelahap

salams

sungguh biadapkan tajuk entry kali ni?? but perbuatan org yg aku nak cerita ni lagi melampau.. kalau ikut hati aku nak aja aku confront ngan dia.. tp bila pk balik konpem la.. dia dgn muka dia yg sengal tu akan buat selamba badak plus kodok kan..

MODE : aku memang dah lama menyirap dengan maid indon ni... 

dah ler lemau.. buat kerja lemah lembap.. pastu buat kerja x sempurna.. aduhhh ko pergi balik indon dah ler.. kalau tengok dia nak keluar ngan mil aku.. perghhh bersiap ala ala nak joget kat tengah jalan ala ala si agnes monica versi gerhana.. adoyy nasib baik aku x peknen kalau tak.. x leh nk luah kan kat sini..

selain buat kerja yg selalu x siap n sempurna serta lemah lembab.. dia ni agak pengotor jugak.. kalau dh masak.. selagi aku x suruh mop dia x mop.. mcm ringan je tangan aku nk libas mop tu kat kepala dia.. kalau aku tanya knp x mop.. setipa hari jawapan mcm di rekod.. "SAYA LUPA" lupa wak luuu.. dah nk abes contract keja.. asyik lupa 24 jam.. aku rasa masa dia kanak kanak dia ni suka makan seranggga kott.. segala semut kat rumah dia .. semua dia clean up makan kasik abes.. sbb tu lupa.. x pon dia mmg fave makan kepala ikan.. ehh ntah la..

kalau tgk imej dia skarang lagi sikit nak sama dengan pontianak.. rambut panjang n mmg dia x suka ikat.. kalau aku suruh ikat dia kata.. rambut dia basah.. pakk kal je dia bukan maid aku.. kalau x konpem sebulan sekali aku tarah rambut dia.. biar ala ala gaya abu bakar elah.. kalau kuku kaki dah mcm nak pecah rekod guiness world book of record.. panjang giler kuku kaki dia.. kuku tgn aku x sempat pandang.. tp senang citer mmg dia ni ala ala nk bergaya je la.. 

part makan yg aku x leh handle.. may be masa rumah lama dulu.. aku x perasan sbb dulu umah aku tu dekat dgn ntuc market so banyak tit bits aku buat stock kat rumah asal abes aku beli lg.. kat rumah baru ni aku jarang beli tit bits.. sebab umah sekarang agak jauh dari supermarket segala.. so kalau ada pon beskot n crunchies anak anak aku.. 

aku noticed all my gals crunchies n biscuit selalu MIA aka missing in action.. tiba aku nak kasik anak aku.. konpem dh tinggal skit ataupon dah abes.. dah tu kalu dh abes x per.. kotak beskot tu chantekkk je tersusun kat tempat yg sama.. kalau korang korang marah x?? berpada pada la makan.. kan.. aku sememangnya x lokek makanan.. BUT dia ni melampau!! cheese.. jam.. utk anak anak aku abes di bedalnya.. plus tadik pagi aku nak masakkan anak anak akuroti prata (instant) since ari jumaat tu aku baru makan 2 ke[ing.. ada baki lg 3 keping.. tetiba harini aku bukak icebox.. prata dh x der.. aku nak amik roti.. pon abes.. nak masak meggi sbb on saturday aku mmg konpem ada lg 2 pack meggi.. pon abes.. 

aku fikir balik.. ari sabtu tu dia masak nasi goreng.. means dia makan nasi goreng .. plus dia boleh abiskan roti wif cheese.. roti prata 3 keping.. meggi 2 bungkus.. dalam satu hari.. pergghhh gila selera hantu raya siot dia ni.. badan sekeping je.. 

makan banyak n nak sedap tp part keja mmg la 0..ZERO performance.. makin lama makin teruk.. kadang kadang aku nak je tampal gambar kakak ipar dia si nirmala bonat tu kat almari dia.. bukan nak dera dia mcm si nirmala bonat.. tapi nak suruh dia muhasabah.. n bersyukur dgn kelembapan + kemalasan + kepengotoran + kepelahapan.. dia tu , org org kat rumah ni masih tolerate dgn dia.. walaupon sebenarnya menyampah tahap cipan..

No comments: