Thursday, June 23, 2011

Kawan? Apakah?

Salams..

Smlm saya chat wif one of my x-schoolmate kay fb..

She: ko kenal m_ _ _?
Me: kenal y?
She: dia juz divorced, kesian n dia ada ank 1.. Ko add la dia n dia ada buat bizz hope kita bole la tlg dia.

Di pendekkan cerita saya pon add la si m ni dgn niat nk tolong (kalo ada yg saya mampu utk tolong). Sejurus selepas saya add dia pon pm saya.. kemudian kami chatting.. Selepas bbual apa yg perlu, dia pon terangkn pasal bizz dia n nk saya join.. Malang nya bizz dia buat tu ala2 mcm investmeny bizz wif travel agency.. For me yg SAHM manala mampu.. Kalo dia jual baju bb ke bole la saya tolong beli or promote..

So, tiba2 dia bertanya bnyk soalan..

M: Dh lama ko kawen?
Me: 5 yr
M: lebih kurang aku kalo aku stil on.. Aku tgk gamba family ko ni.. Wah.. Bole thn hb ko ye? Umo dia brp?
Me: ada,kena mgena ke umo hb aku ngan ko?
M: aku nk promote produk aku kat hb ko lah..boleh?
Me: aha anythg u juz pm me nnt i'l inform him
M: eh leceh la cam tu, ko bg aku hp num or email adress dia nnt aku direct terus je dgn dia..
Me: tak boleh!
M: ala, aku nk bizz je..
Me: hello, I juz wanna b nice 2 u.. But u keep forcing me.. I tell u wat? My answer is NO! Sorry to say.. The way u asked lebih nampak mcm nak menggatal je.. That is y I always look down on Janda.. n if u asked me i'm jelous? The answer is definitely YES! I hv to protect my marriage dr anasir2 mcm ko ni lah!
M: ok lah anythng I pm u..

Serentak dgn itu saya block nama dia dr fb saya.. Kadang2 niat kita baik nk tolong org tp org yg jenis mcm ni mcm ada possiblity nk runtuhkn kebahagiaan saya.. Maafla kalau ada sister2 yg bertitle "J".. Mungkin saya kadang2 terpaksa pandang serong pd "J" sbb perkara seperti ini.. Apa kata anda?
Published with Blogger-droid v1.6.7

4 comments:

Shila Rossilawati said...

dari awal lagi...dah nampak macam ada niat yg x betul...lebih baik elakkan dir dari org2 yg mcm ni. Jgn dilayan...kang nanti tak pasal2 rumah tangga kita yang jd huru-hara

sarasofia said...

kannn.. tah apa apa je.. nk buat bizz tp dlm waktu yg sama mcm nak menackle husband org.. gila ke hapa???

My Aisy said...

dah naper? hadooiii.... nak wat bizz ke nak mengatal...n klu haku pun...confirm TIDAK!!!!

sarasofia said...

nak menggatal dengan husband org.. aku mmg menyampah spesis pompuan tak sedar diri cam ni.. cesss.. duda n bujang yg belambak kat luar tu kan ke ada..