Tuesday, May 03, 2011

stomach flu

salams all,


for long timmmmeee never been touch wif the blog.. alahai masa sangat mencemburui saya.. since amani skola ni.. celik mata je si mama ni bzzz all through the day sampai malam.. malam dah penat dapat bantal n tilam empuk terus zzzzzzzzzz..


btw, last 2 weeks was a very stressful week for me.. iya la.. tugasan hari hari tu mmg dah biasa.. ditambah pulak dgn anak2 yg demam bersilih ganti.. started wif amani demam for few days together wif diarrhea.. alahai.. kesian betul.. plus si nayli yg tersangat jeles bila mamanya asyik entertain si kakak.. may be dia rasa dia di abaikan oleh mamanya.. macam mana nak layan dedua serentak, si kakak.. asal lepas susu atau makan double confirm akan ke toilet.. muka pucat lesi.. than bila bawak si kakak berjumpa doctor.. the doctor said it was stomach flu... hai la.. perut pon nak selsema ka??


then the situation makes me worried sebab amani cant eat at all.. after eat few feeds from me.. confirm akan ke toilet.. i juz ask the doctor.. is the stomach flu is soo serious n dangerous? he replied, it is not dangerous but scarry.. memang sangat scarry pon..


after taking the meddicine.. amani alhamdullillah dah baik.. pagi hari si kakak dah ok.. petang hari adik pulak sambung demam plus diarrhea.. alahai.. few days later adik ok... disambung dengan si mama pulak.. urmm.. mamanya kena stomach flu sampai my hand numbness n breathless.. really i can say very the teruk betul demam dengan stomach flu ini.. sampaikan ptg tu after i mandikan both anak2 n dah suap makan diorang.. i was totally flat.. no energy + numbness (finger) + breathless.. mmg i ingat masa dah sampai.. alahai.. siap mengucap.. masa tu hubby belom balik keja lagi.. hubby balik n check my temp.. 40.9 celcius.. wif my mouth tak henti reciting astargfirullah n Allah hu akhbar.. hubby jadi makin tak keruan (sayang jugak dia kat i) hehehe.. seb baik i tak tinggalkan wasiat.. kalo tak lagi hubby kelam kabut gaknya.. wakaka


we went to the clinic.. n the doc check here n there.. give me a lot of medicine.. alhamdullillah.. sehari je dah ok. dah.. urmm cuma malam i demam tu kesian yg teramat pada nayli since i cant breastfeed her.. so my hubby struggling give her formula milk.. she keep crying n crying sampai fall asleep.. when she fall asleep i stared at her face where still have tears.. alahai anak mama.. ikutkan hati mama nak je bagi tp nanti nayli pulak sakit..


now after 2 weeks strugling with stomach flu alhamdullillah kami dah sihat n last saturday we all buat spring cleaning our room where all the bed sheet, pillow case, comforter, bolstercase, matress.. semua di cuci dengan dettol dengan harapan the stomach flu virus washed away.. syooohhhh virus.. syooohhhh..

3 comments:

akiratoriza said...

Alhamdulillah keadaan dah pulih.. seram bc citer akak. lau kita yang sakit memang huru hara family kan... tp lau anak yang sakit diri kita pulak yang jadi serba tak kena..

sally ke? said...

alahai, kesiannya kak ishah. harap2 pasni sihat2 je la sumenya ye. bdk2 kat rmh tu pon klu sakit mcm pass baton. klu sorg dah start kene, aku mmg dah phobia. esp klu kene kat zharif.sbbnya telinga dia akan keluar cecair klu body ada infection. T_T

Shila Rossilawati said...

alhamdulilah...dah sembuh semuanya...