Saturday, March 19, 2011

Mushrooms n amani

Salams,

Petang semalam arround 6.15pm manage to bring both munchkin jalan jalan on our neighbourhood.. A day b4 tak berkesempatan nak keluar since it's raining till nite..

As usual si adik duduk didlm tricycle while si kakak jalan dgn mama sambil mulutnya pot pet pot pet.. Macam2 yg dia ceritakan n sometimes ask me ths n tht.. Along the way we walking tu, mulut si kakak memang tak akan diam.. But mama happy melayan kakak..

Masa tengah jalan area our neighbour hse suddenly amani nampak mushroom..punya la "jakunis" kejap my dotter ni.. Iya la b4 ths she saw the shrooms inside cans where the mommy used 4 cooking.. But then bila nampak the actual yg tumbuh jadik jakun kejap while her mouth pot pet pot pet asking me a lot of question bout the shrooms.. Mama layankan je.. N amani ni.. Kalau tanya.. She will go deeper n deeper sampai dia puas hati dgn my answer baru she stop asking..

Yg klaka tu dia siap duduk tgu kat shrooms tu n tanya dan tanya.. Sampaii the dogs inside our neighbour hse keep barking n barking.. Amani tak berganjak pon.. Ada la dekat dekat 20 mins kat situ.. Sampaikan the owner of the dog tu bawak the dog keluar..

After the dog keluar, we make a move.. Suddenly... The dog pee 2 the shrooms.. U noe wat happen 2 amani..

Amani: oh no.. Mama the dog wee wee 2 the mushrooms.. I'm so sad.. Kesiann mushroom mama..

Mama: oh.. The dog didnt know over there got mushrooms..

Then, the dog wit the owner pass by us yg masih tercegat di situ.. dgn tak di sangka2 amani bersuara..

Amani: dog, u cant wee wee, to the mushroom ok.. It's very rude..

I juz smile to the owner while the owner mcm malu2 gitu.. Nasib baik amani tak suruh the dog wee wee kat toilet.. Hahaha


Published with Blogger-droid v1.6.7

2 comments:

akiratoriza said...

heheheeee.. mulut budak kecik mmg tak leh nak jangka apa yang dorang akan cakap... sib bek Amani tak marah kat anjing tu atau marah tuan anjing tu terus...

pija vanilla said...

alahai amani so cute la dia... pandai pulak dia marah dog tu.. x sabar nak cuti.. nak jumpe ketiga tiga budak kat pling cute kat jb..hahahha