Tuesday, November 09, 2010

ada cerita baru dan lama

salams all,

beberapa cerita nak cerita tapi b4 this x menyempat.. ehehehe.. adoyay sejak ada 2 pwincesses ni.. adalah bz si mama ini..

well few stories 2 update..

coach wrislet..


ini saya punya.. hehehe.. seorang blogger telah mengeposkan kepada saya.. dah saya sgt berterima kasih kepada puan ann.. i loikeee this.. ;)

atok sakit

last week end i wnt back kampong.. since my grandpa was ill so sempat melawat atok kat hosp pontian.. kesian atok, sejak my nenek dah x der dia keseorangan n may b dia kesunyian yg amat sebab teman gaduh n gurau senda dah tiada.. skang ni dr kata condition dia very weak.. heart n kidney dia dah very slow.. n doc advice we have to prepare for any consequences..

chilli crab

ok.. balik frm tgk atok aku telah mendapat ketam idup.. tetapi pakcik aku dengan baik hati telah mennyiangkan aka membersihkan ketam tersebut utk aku.. kerana aku x berani nak membunuh ketam itu dengan tangan sendiri.. since my uncle was a fisherman.. ehehe.. dia bagi free je la ketam2 tu semua.. so on monday saya telah pon menggunakan skill memasak saya utk memasak chilli crab.. n the taste was yummylicious.. kalo bukan kerana aku yg masak pon.. memang sedap sebab ketam itu fresh sangat..

gambar di atas di google ye.. bukan imej sebenar.. tp chilli crab yg aku masak sikit lebey kurang cam tuh la..thanks to the search engine.. mr hubby dengan baik hati telah memuji my 1st trial for chilli crab itu sangat sedap.. terima kasih mr hubby really appriciate ur compliments.. the recipee combination from the cooking book n my mom recipee.. credit to em..


roti kirai + chicken curry


imej diatas juga di googled.. so thanks to the search engine.. hehehe.. today i masak roti kirai with chicken curry.. teringin nak makan roti kirai so mari mengirai sendiri.. n sangat penat okeh.. part makan memang sedap tp part nak mengirai itew sangat meletihkan sebab aku mengirai bersama2 dua pwincesses.. tp sangat fun.. recipee aku copy from majalah rasa tahun 2007 agaknya.. but memang menjadi walaupon this is my 1st time ver buat roti kirai..

3 comments:

Putri_Aizat said...

aku malam tuh gak mak masak...sedap giler aku melantak abis...adoai memang sehingga menjilat jari lah ketam itew...

aah..cian kan atuk...masa aku slm tuh lagi ar sampai diaorg nangis..atuk tak lepas tangan aku...sedih tul aku masa tuh tau...

satu lagi...coach itew...cantik lah...berbaloi2...

akiratoriza said...

Salam sis...
wah good try... tahniah..

memang kelam kabut la lau ada anak2 yg kecik2, lau sy memang tak sempat la nak memasak kak.

sarasofia said...

fetty : erkkk ko masak?? sekali lagi.. ko masak.. tht means ko kena masak lagi sekali.. nk rasa air tgn ko..

bonda adam : thanks.. part nk masak ni siap kena jadi tarzan kejap taw..