Tuesday, October 26, 2010

shopping weekend

salams,

lst sun, we went shopping wit my preggy sis.. ehehehe.. as we planned, my sis n her hb went 2 my hse a day earlier n spent a night here.. sunday morning at 10 am we help to realise her mission : ALL OUT for her baby thing.. ohohoho.. seronok abis babe..

we had our simple bfast at al amin near my hse than zasssssss we went 2 marina square.. but x snap pic masa shopping since i was (aku lah yg soo xcited) bz membantu my sis n hb to buy her baby thing.. the 1st baby boutique.. my fave shop.. mothercare.. she bought rompers, baby pyjamas, hat, socks, swaddle blanket, baby changging mat etc.. banyak juga la barang yg di beli kat situ.. but worth it.. since they can have 10% disc.. credit 2 me cause i got the member card.. ehehehe..

then we headed 2 kiddy palace.. nothing much there.. i juz bought my baby thing.. then headed to "baby" boutique.. wah ths is new boutique been placed in marina square.. like the interior.. n while u shopping u can juz put ur tots like amani playing in their playing pen.. amani luv ths place soo much..

after marina square we went to kaki bukit.. where over there we headed to baby hyper store.. my sister n her hb wanna survey the baby pram for thier junior.. diorang berdua survey BUT aku n hb telah terangkat benda ini..

untuk apakah benda ini?? sangat berguna utk diri aku ni yg dah beranak dua.. we try to find ths thing.. tp x jumpa.. al maklumlah dah lama kami x pergi baby hyper store.. now, we juz grab it wit no doubt.. very very useful for me.. apakah kegunaan nya.. ianya seperti gambar di bawah..

yg bestnya ianya boleh di fixkan kat any kind or brand stroller.. since amani jalan agak slow (langkah dia sangatlah cute) jadi dengan adanya benda ini dia boleh berdiri di belakang stroller while me dgn senang hati push the stroller.. hehehehe..

sambung balik.. after that we had solat asar then maghrib then headed to ikea tampines.. my sister masih memborong few thing for her new comer.. lepas kepenatan.. kami balik n had our dinner sekali lagi di al amin.. eheheheh.. so guys.. enjoy the pic.. tapi kalo tgk pic ni hanya ada gamba my sis n hubby wit amani.. our pic yg lain x sempat snap..





amani mmg suka betol ngan uncle ai dia ni..



jln menuju ke kereta selepas mengisi perut yg kenyang sebagai bfast




amani berbual kososng dengan uncle ai.. tah hapa la yg dia ceritakan..

tgk skit.. itulah perut aunty fetty yg semakin membesar hingga few months lagi..


BABY boutique.. yyg ada play pen..

seronok habis si amani




aunty fetty sebenarnya dah rindu nak pakai high heel since selama 9 bulan lebih dia dah melupakan high heel.. tgk la amani.. org nak ambil gamba dia ngan aunty fetty tp dia x reti dok diam.. at last aunty fetty pose sorang2 bersama kasut gergasi..










3 comments:

PesonaPut3lyeez said...

kiter pun tgh cari buggy board ni kak esya...dah survey on9 tp harga mmg terangkat (yer la termasuk duty import, shipping seme)...huhuhu...kat sana jual brape yek?

m y a l i s h a said...

kat sini yg max (besar) S$150 while mini (kecik sikit) S$110. online rega dia brp?

PesonaPut3lyeez said...

ok...lebih kurang plak beli on9 ngan harga kt s'pore ni kalo dah di convert to RM...hehehe
kalo camtu kena beli stroller baru ni...stroller idaman ati asyik ditolak jea ngan incik suami...katanya 3biji dlm stor nk buat tukun ikan..huhuhu...bukan mahal pun singgit 2 henggit jea tau...