Monday, September 20, 2010

aidilfitri punya cerita

makan makan di rumah cik umi

makan makan lagi


half from hubby side


salam aidilfitri 2 all readers..



sorry for delaying in updating the blog.. bz or some reason.. biasalah kalau dah raya tu.. confirm la bz for visiting open hse sana open.. hse sini.. baik2 badan dah keep slim bole tambah 2, 3 kilo.. isk isk isk..

ok la.. gambar di atas tu adalah outfit kami masa 1st day raya.. as usual.. 1st day saya beraya di spore.. dah puas berjalan2 n visiting disini.. di malam hari raya pertama zassssss kami berempat balik ke pontian johor.. sesampainya di rumah mak.. seperti yg dirancangkan.. zass sekali lagi.. kali ini konvoi dengan 2 kereta.. wit my bil (aka fetty hb) ke benut.. melawat atuk terchenta.. bukan melawat atuk sahaja.. hubby n bil ada agenda tersendiri.. apa lagi kalau x melepaskan hajat terpendam bermain mercun n bunga api..


nayli wit atok nana aka yott

gambar x dapat diambil kerana aku sgtla bz menjaga dedua anak2ku.. yg amani sgt takut dengan dentuman mercun ok.. bukan sahaja takut tp sgt takut.. yg adik.. masih kecil so duduk dlm umah sahaja... lepas memekak kat umah atok.. kami balik semula ke rumah mak n arrived arround 1am inthe morning ok.. penat x terkata... tido utk simpan tenaga nak beraya pd raya kedua..zzzzz

us in beige


dua gambar di atas adalah outfit kami di raya kedua... actually baju aku tuh recycle dari raya lepas.. x kisahla.. sbb baju kurong aku akan hanya terpakai dikala raya je.. so ok apa kalau aku recycle.. save budget skit.. budget yg lain terlebih tu hanya utk anak2 la kan..



ohhh very the tiring raya kedua ni..dari pekan nanas.. ke simpang renggam utk beraya di rumah atok sedara aku.. kemudian thru north south highway.. kami ke muar.. utk ziarah kubur arwah atok n nenek sebelah mak... after solat.. straight away to kluang.. n last skali ke pasir gudang.. baru balik semula umah mak.. sampai umah mak arround 1 am again.. penat sekali ok... masa kat highway frm muar to kluang sempat la aku drive kejap since hb mengantuk sgt.. highway slow moving but sempat juga i snapped this pic..


jam to plaza tol ayer hitam.. long q beb..

towards kluang


on highway... bukan kah sepatutnya kenderaan berat x boleh berada di atas jalan raya mahupun highway on daytime.. but look at ths.. mereka2 ini menyumbang sedikit dlm statistik accident during festive seasons..


yg ni tak taw apa nak kata.. though it was slow moving.. mat rempit tetap menyelit sana sini n siap nak berlumba di highway.. no wonder diorang ni merupakan mangsa utama accident..




seee...


while driving back to mak house.. we saw ths on the sky so beautifull.. subahanallah.. mmg cantik sekali..



anak bulan n bintang sooo heavenly beautiful kan??? (pic credit: thanks 2 eitazack)

gamba ni b4 bertolak beraya.. sempat snap.. us on brown..


No comments: