Tuesday, May 11, 2010

sudah kawen tapi boleh ber"boyfren"

salams,

entry kedua pada hari ini.. huhuhu.. saya sangatlah teruja nak memasukkan entry ini pada saat ini juga..

baru sebentar tadi saya berchatting thru yahoo mail dengan sorang kawan saya ni.. saya kenal dia since saya study lagi.. so kira kawan lama la..

actually lama juga x berhubungan dengan dia.. kawan saya ni seorang isteri kepada seorang suami.. dan juga bakal seorang ibu kepada 2 orang anak (ada anak 1 n skang tgh preggy)..

cerita ttg kawan saya lagi.. dia ni selalu juga ajak saya jumpa atau nak buat reunion kat KL.. but dari dulu sampai skang mmg payah saya nak join.. lebih2 lagi bila saya dah kawen n dah ada anak pulak.. seingat saya pernah sekali saya jumpa dia after grad.. itupun kebetulan saya ke kl..

ok la..
perbualan kami berkisar pasal reunion n marriages...

fren : jom ar jumpa this june.. ala ko naik air asia baru berapa beb??

aku : sapa yg pergi lagi??

fren : dah 12 org yg confirm.. jom ar.. dah lama x jumpa ko..

aku : aku x janji tapi ican say 60% aku mmg x bole pergi.. too much constrains rite now..

fren: alah ko.. too much constrains?? apa yg banyak sgt.. ko bukannya kerja sampai nak kena apply leave.. hubby ko je yg kena apply leave.. pujuk la dia..

aku : hubby aku bz la.. aku x mo disturb dia.. kalo kami nak gi kl biarla dia yg decide.. aku ikut je.. lagipon kalau nak gi kl aku nak berholiday bersama family kecil aku..kalo co-incidently bole la gathering.. n kalau nak berholiday nak kena plan dulu...since skang aku ada 2 baby..

fren : so ko bole la dtg??

aku : x confirm but 60% x bole dtg.. heheheh

fren : ko ni x boring ke?? dok kat umah sepanjang masa.. kalo aku dah lama aku blah beb..

aku : blah? apa tu weh??

fren : tahan ko ye.. aku yg kerja ni n hubby bz.. selalu x der masa ngan aku pon aku terpesong cari bf lain.. yg bole faham aku.. but for bercinta only bukanny nak kawen.. bf aku pon dah kawen n dah ada anak 3.. wifey dia bz jugak so kami sama2 kosong..

aku : ko.. biar betul weh?? astargfirullah... ko ni ingat tuhan x??

fren : aku masih ingat tuhan la aku hanya bercinta sahaja.. kalau x ingat tuhan konpem aku dah kawen kat thailand..

aku : gila..

fren : ala.. orang dah biasa buat cuma ko je taktau sebab asyik dok umah je..

aku : biarla aku x tau drp tau.. nauzubillah jauhkan la aku dari benda2 mcm ni.. frankly speaking.. aku x setuju cara ko.. ko ingat Allah beb..

fren : x der bendala.. aku masih dilandasan yg benar.. aku cuma mate je ngan dia..

aku : mate bendanya kalau dah ko kata dia bf ko.. kira menduakan suami tuh.. nauzubillah pikir beb 1000x malah sejuta kali dosa besar.. ko dah ler preggy x lama lagi nak bsalin...x takut ker..

fren : nanti nak bsalin aku mintak maaf la.. lagipon dia bz all the time nak temankan aku shopping pon x der masa.. so aku carik la org lain yg bole teman kan aku.. anak aku pon ok je ngan dia..

aku : dunno wat 2 say.. ok la aku nak bermuhasabah kejap..

fren : ko ni.. pape nanti email aku ek...hope ko bole attend reunion tu nnt..

selepas saya offline with her saya istighfar banyak2.. saya berdoa pada Allah swt.. kuatkanlah iman saya.. teguhkan la iman saya.. n saya sangat menyayangi family kecil saya dan saya amat n terlalu mencintai suami saya..

apa pendapat korang.. adakah benda ini dianggap biasa?? huh... hukum Allah jangan di buat permainan... nauzubillah...

7 comments:

e i c a h said...

sgt tak biasa! my husband adalah org yg sgt busy..but i didnt even have a tot pun nak ber bf bagai..

on the other hand..how my husband react tak tau la kan..hehe..

akiratoriza said...

Salam.. takutnya kalau jadi macam tu.. minta dijauhkan la kan... tak cium bau syurga la jawabnya... tak pernah terpikir nak berbf-bf walau husband bz memanjang...tapi saya tetap ada bf tau iaitu Adam la.. hihihi..

Putri_Aizat said...

giler lah kwn ko tuh...nauzubillah...isteri orang couple gan suami orang...tak fikir ker hukumnyer itu...em...terlalu modern sampai tak tau hukum hakam agama...

Sabrena Sabry said...

NAUZUBILLAH!!!!
minta dijauhkan oleh ALLAH....dr diri ni...
my hubby is the person that i LOVE sooooo much!!!
cmne dia boleh cmtu....dah giler la kawan kak ecah tu.....
macam org xde agama...tak fikir akhirat!!!!
marah nyer kita baca dialog tu....
tak malu...menjatuhkan maruah kaum ibu dan isteri....

WHAT THE FISH!!!!!
gila punye orang....

eita zack said...

biase paleotak die kak ecah...
huuuuuuuiiiiiiii... da x hengat shorga neraka kah??
Derhaka sudah... jauhkanlah mende2 camni dr kita..

nk besalin nanti d berinya kaw2.. hah...
hengat mintak mahap je bley ok laa...

mintak blakng tgn tol laa...

Hamizah said...

x mungkin saya buat..bz camna pon suami, dia tetap di hati..

IMAN said...

perkara tak biasa tp makin menjadi biasa bg org2 sekarang..
bila dah ramai mcm ni..lama2 jd norm..
ntah2 satu masa nanti org yg tak buat mcm ni dianggap pelik.

Moga Allah lindungi kita semua..