Thursday, April 29, 2010

kakak punya vs adik punya

salams
harini nak cerita pasal barang2 kepunyaan both munchkin.. banyak yg sama barang2 diorang berdua ni.. pernah juga saya tersilap.. isk isk isk.. baru anak 2 dah tersilap yek... hehehehe.. antara barangnya adalah...

BOTOL SUSU
yg sebelah kiri tu (big size) sara amani yg punya.. while yg sebelah kanan (kecil molek) tu sofia nayli yg punya.. pernah after cuci both bottle i put at the same place (strelerliser) pastu nak ambik botol sofia tetapi terhambik puting susu kakak.. apa lagi si sofia minum tersedak2 la.. since amani punya puting susu tuh ada 4 hole while sofia (new born) cuma 1 hole.. ya ampun... mama panic juga time tuh.. now after the stereliser tu off je i cepat2 asingkan bottle kakak n bottle adik so that x tersilap... hikhikhik

2. DIAPERS
diaper yg sebelah kanan obviously lah si kakak yg punya n yg sebelah kiri tu adik yg punya.. diapers mereka berdua saya letakkan dalam cabinet yg sama.. but so far belum lagi tersilap pakaikan diaper mereka since size diaper tuh amat berbeza kan sebab kakak pakai size L while adik plek pakai size newborn..
3. PANTS
as usual yg besar tu tentulah kakak yg punya n yg kecik tuh si adik yg punya.. mmg saya suka belikan mereka baju2 yg sama warna n sama pattern.. ala.. kalo tanya ibu2 lain pun sama gak.. seronok kan bila tgk anak2 pakai baju sama. cute banget.. hik hik hik.. so far saya belum pernah tersalah pakaikan mereka.. since obviously sofia punya mmg kecil sangat.. compare to kakak punya.. tp kalo mereka dah besar nanti bole juga terkonpius mamanya..:)

3.PILLOW
hahahaha.. sarung bantal tersebut adalah hasil jahitan mamanya.. n the fabrik saya beli khas untuk baby sofia.. but then masa tuh amani nak juga sarung bantal yg baru... so saya jahitkan satu utknya.. obviously yg kanan n besar itulah bantal amani.. dan yg kiri n kecil cute miut itulah bantal sofia nayli.. so far.. si kakak mmg x kasik sesapa gunakan bantal dia even adik dia sendiri.. tp kalo tido bukannya dia pakai bantal pon sebab kakak kalo tertidur dia pusing2 atas tilam tuh 360 degree..


sebenarnya ada lagi barang2 kepunyaan mereka yg serupa tapi x sempat saya nak snap.. seperti baby book (buku yg kena bawak everytime jumpa paed for jab), file mereka, bag, bib, etc..

3 comments:

Putri_Aizat said...

hehe...yang plg suwit sekali ialah...pants itew...chumel sungguh...sempat lagi ko nak berbloging ye...

akiratoriza said...

Salam...
Hihihi nampak seronok jek tengok akak melayan anak-anak kan... mungkin mula-mula tu asyik tersilap jek kan tapi lama-lama ok la tu...

m y a l i s h a said...

fetty : hahahaha.. sempat.. mana taknya.. both munchkin lena tertidur dah 2 hrs.. masing masing syokness tido.. so mamanya berblogging la..

akiratoriza : yup lama2 nnt dah get used 2 it so ok la..