Wednesday, January 13, 2010

weekend shopping n searching for the kebab..

salams all,


last weekend.. we went to shopping a "bit" for amani n our new baby.. uhuhu.. it goes as wat we've planned.. actually i dah list out few things for new baby n for amani oso..


since we (hb n me) decided wanna move to second floor for our room b4 my EDD.. so we have to get few things to put on.. mcm pindah rumah la plak (uhuhuhu.. x dapat ku bayangkan kalo berpindah rumah sendiri.. alangkah indahnya..--->BERANGAN KEJAP). ok sambung balik... barang yg terbesar yg we all kena carik adalah wardobe for amani.. since bila we all move to 2nd storey, amani will have her own room.. juz opposite our room.. ahah.. so mmg nak carik wardobe yg sesuwai.. pastu nak cari gate for stairs.. nak kena carik3 gates beb.. sebab makcik skang favourite dia turun naik tangga dengan sendirinya dan dengan pantasnya...


b4 this we went to mothercare n kiddypalace to get the gate but.. the price for one gate is about S$200+ ayoyoyo.. kalau 200+ tht means gate aje we have to spend abt S$700!!! mcm x reasonable je.. so hb n me decided to survey 1st..


so we went to IKEA tampines on tht sunday morning after having bfast..."3 n half gether"... we reached there n..arghhh i was so xcited nak beli itu n ini for amani's room.. biasala pompuan kan kalau part decorate ni mmg giler la kejap... ada la few wardrobe yg i berkenan but.. perlu dipertimbangkan lagi.. urmmm suddenly we found a gate with $S69 in price.. wahhh apa lagi begitu gumbira la hati hubby n me.. cause we can save a lot for tht thing.. alhamdullillah.. we did bought the gate.. tp beli satu je sebab nak try dulu.. if ok then we will get another 2 more..


i plak sempat la mencapai few things for my new comer.. hehehe.. sebab the reasonable price n the design pon memang menarik.. urmm yg kesiannya kat budak ni.. while we were bz looking for this n that.. she was yawning for few times.. n mata dah layu jekkkk..

then suddenly we saw again... ala kesiannya anak mama x merengek pon terus....

tertidur didlm shopping trolley ittew... lepas tu cecepat kami mensegerakan diri bershopping n zasss we went to another stop to get few things for baby plak.. we went to baby hyperstore at bedok.. dulu, masa preggy kan amani we all went there to get few things like baby cott since kat situ murah dari tempat lain..


after that we have lunch n solat zohor di masjid al mukminin di jurong east... wakaka.. dari east ke west aku berjalan.. then while waiting for hubby bersolat sempat i snap few picta model makcik kecik di masjid itu.. she was bz run here n there... so layanz je la picta ini ya...






then after solat i was craving for the "kebab" alamak.. time puasa dulu pernah beli kebab iran kat masjid sultan n the taste was.. superb.. mana nak carik kebab yg sedap ekkk??? then hubby bg solution kat jurong point... pergi la kat banquet jurong point.. maka terbeli daku 2 lamb kebab.. tapi ni kebab ala2 melayu punya.. the taste "so so" la.. tp dlm hati still mencari kebab yg sedap tp di mana ya??? uhuhuhuh... sesapa yg taw.. sila la bagi info ye..

then after that we went back home.. as we reached home, hubby try to fix out the gate.. then makcik kecik ni pon bz juga.. konon konon nak tolong la tuh.. pastu papa dia kurung kat tangga.. wakakaka..




5 comments:

Blushwax said...

OOhhh! Shopping! I also plan get a wardrobe from Ikea for the little bub. Guess you'd be really busy soon with two kids! Your EDD so close to mine. Mana lah tahu....maybe we birth at the same time. :)

e i c a h said...

haha..dah kene kurung dia..tapi..tahan ke tu? kang sekali macik kecik side kick..abis tebalik gate..hehe..

m y a l i s h a said...

blushwax : ikea wardrobe for baby mmg i berkenan since the design is very very suitable for the baby till toddler.. ahahaha.. yup our EDD lebih kurang je kan.. ahahaha..

eicah : wakaka.. makcik kecik setakat ini ingat gate itu adalah sebahagian dari perhiasan rumah yg boleh di buat main.. wakakaka.. nanti la bila dah seminggu baru dia boring gaknya.. sebab dah x bole naik n turun tangga dengan free nya...

♥cybermummy♥ said...

hi salam kenal , cute kan baby girl u . about the kebab , why don't u try at Ayer Rajah food center . Other new stall yg jual kebab and the kebab is nice to my taste lah .
Since yg jual tu orang Middle east. hope u get it before your EDD . Good Luck :D

m y a l i s h a said...

cybermummy : hi salam kenal 2 u 2..

thanks for the info.. kalau i pergi situ konpem i'll write in the blog ya.. thanks again..