Monday, January 11, 2010

vidz: apabila munchkin cuba bersolat (i find it cute)

salams all,

actually b4 this.. almost everytime i wanna solat she will try to follow wat i did.. sampaikan ada sekali tu i perlu solat algi sekali sebab ter ketawa melihat gaya munchkin bersolat..

n now, bila i wanna solat dia pon sibuk cari "kain telekung" dia... no.. mmg x ada kain telekung untuk budak sebesar amani di pasaran unless u jahit sendiri la kan.. she open her wardobe n take her baby towel wit hood then she put on her head.. her imagination makes me proud of her.. iye la.. she can think how to cover her head to solat.. walaupon x sempurna sangat.. but i juz galakkan je.. x salah kan untuk baby seperti dia belajar solat.. walaupon sekadar ikut ikutan sahaja..

kalau hb n me baca yasin she oso wanna join us by taking her small books n sit beside me n she started mumble tah apa apa.. as if she read the surah yassin oso.. i find it soo cute..

enjoys the vidz ya.. vidz x clear sgt coz diambil secara curi2.. ;)

video

9 comments:

aku yang menaip said...

alahai..comey2..bijak sungguh la dia.

e i c a h said...

samerr!! my girl pun nak "ayang"..which is smyg..dia ada telekung dia sendiri..dah lama beli..since dia baru start jalan..

amani ngn my girl sebaya..so byk bende kita boleh share kan?

m y a l i s h a said...

sally : ahahaha.. itu la.. kalau diorg cuba copycat gaya adult mmg cute..

eicah: hah?? ur gal ada telekung sendiri ke?? u beli kat mana?? nak kirim boleh??

e i c a h said...

boleh..nanti i balik kg..tp takde la kecik sgt..telekung sahaja dah cover dr kepala sampai kaki..haha

m y a l i s h a said...

nak ur email.. nnt pape bole msg thru email..thanks so much..

e i c a h said...

aisyahzakaria@gmail.com

Putri_Aizat said...

tul2 dia tiru pe yang ko wat...hehe...comelnyer anak sedara aku..i pun ketawa tengok dia rayang...alhamdulillah..bgus anak sedara aku..

m y a l i s h a said...

eicah : thanks.. anything i'll sent thru email..;)

putri_aizat: hahaha tu la pasal.. mmg dia hekot bebetul tuh..

PesonaPut3lyeez said...

hehehe...cute la amani ikut mummy ayang...x thn nk gelak biler nengok "telekung" dia...chooo kiut gayanya..afeea pun kekdg bile nengok mamanya ambil air semayang dia trus bentang sejadah kecik dia...kekdg tu ikut separuh jln tp kekdg time sujud tu dia trus niarap rupa org pengsan..