Wednesday, January 20, 2010

today checkup

salams all,


ths morning i have appt with my new gynae dr ann.. yg bestnya co-incidently i meet my virtual fren(b4 this la.. since we only know by bloghopping) raf aka blushwax.. wah apa lagi i was so xcited siap peluk2 lagik mcm dah lama kenal.. padahal jumpa kat blog memasing je.. since her gynae oso dr ann.. so itu yg terjumpa tuh.. siap hubby tanya i lagi.. "sapa tuh?? kawan lama ker??" i told him "nope, kawan kat blog je" then he reply "urmmm mcm real je u ni??" wakaka dia sangat la x percaya bahawa kami kenal di blog ini sahaja.. raf?? bila la dapat jumpa lagik kan. dah ler our edd lebih kurang.. nak visit each other mmg x dapat la..


well today was my 28 wks.. n i have scan for 4d images..but my baby terlena tido while the doc scanned her images.. n one more thing the images wasnt so clear since my baby cover her face wit my placenta..alahai.. anak mama ni malu2 plak.. nampak sebelah muka je.. doc ann try to wake my baby but still the same.. seronok tidur la tuh.. gerak skit2 je mcm x larat nak layan org kacau dia tidur..


huhuhu i cant imagine me myself look after for 1 new born n 1 old baby which is goin to toddler.. adoyay.. sekarang pon dah terasa "kehebatan" nya.. hubby always say.. "nanti we managed to do it.. we must adjust to the situation"... dlm hati saya selalu berkata2.. "it was easy for him 2 say "ADJUST" iye la nanti yg kena tinggal kat rumah ni baby, munchkin n me.. yg kelam kabut n huru hara pon saya la juga.. hubby menjalankan tggjwb dengan bekerja.. kalo i dok umah sendiri lain cerita beb... senang nak buat sesuka hati... " *sigh* *sigh*


minta maaf la dear.. really sorry kata2 dalam hati itu mungkin satu dosa.. takper nanti i appologize to u again.. iye apapun he is still mine n always mine.. takut juga saya pada dosa dengan suami.. karang susah nak bersalin... nauzubillah.. jauhkan la..


kadang2 nak je saya berterus terang tanpa beralas kata.. tp nnt jadi satu masalah lain pulak *sigh* tak per la selagi bole meneruskan "perjuangan" disini akan saya cuba esok esok kalau dah x bole.. entah ler..


tapi serius fikiran ini tetap melayang pada apa yg akan terjadi dengan diri saya bersama 2 baby.. jawapan saya :ENTAH.. berserah pada takdir..

5 comments:

Blushwax said...

Good to finally meet you sis!
The clinic become so kecoh sekejap kan? Hehe.

Hope baby and you are doing well.

Maybe we'll see each other again...at the hospital ke? mesti lagi kecoh.

aku yang menaip said...

adoyayy...sedap la tido tu smp x dpt nak tgk muka dia. xpe..xpe..saya msh blh tgg smp dia keluar nnt.hehehhe..

m y a l i s h a said...

blushwax: itu la pasal.. kecoh sekejap clinic tuh.. mcm kita ada syer pulak.. heehehehe.. confirm confirm kalau jumpa kat hosp lagi kecoh la jadinya...

sally: itu la sedap tido gaknya tuh mama dia yg xcited nak amik gamba terpaksa tunggu next month itupon kalo si baby x tidur..

Sabrena Sabry said...

baby ni jual mahal la...tak kasi nmpak muka...dia ckp kat mama dia...."suprise!!!"

btw, kak ecah...kita pon mcm tercari2 scan 4D kat jb ni....tau tak di mana?? n, mmg real boleh nmpak baby exactly ke??? share la ur experince tu...nak tau laa....

m y a l i s h a said...

sab : hahaha.. itu la dia nak bikin suprise la tu..

kat jb x sure la tp pernah terbaca kat forum ada satu forumer tu buat 4d scan kat johor specialst hosp..

mmg real la nampak muka baby tuh tp nampak la kembang kembang sikit.. hahaha tp mmg cute sey.. mcm nak belek je 4d photo tu hari2.. try la sab konpem awak amaze punya..