Saturday, January 23, 2010

poo poo punya cerita

salams all,

ahah.. dah saturday pon.. yup normally saturday adalah hari yg i tunggu2.. KENAPA?? sebab esoknya sunday.. dan hanya sunday lah en huby x kerja dan menghabiskan masa lapang (lapangkah??) bersama puan wifey n si munchkin terchenta.. ahaks..

munchkin baru je terlelap tidur itu yg mamanya ada masa nak bercerita disini.. huhuhu.. tidurla munchkin.. mimpi yg indah2 ya.. mama nak bertenet kejap..

oh ya.. cerita pasal munchkin.. teringat pasal perubahan dia dari hari ke hari.. iye la she goin to the toddlerhood pon.. x lama lagi jadi kakak lagi.. sekarang ni kalau mood dia baik.. she will repeat watever she heard.. seronok juga walaupon kadang2 apa yg disebutkannya x begitu clear.. but melucukan kekadang tuh..

semalam dia poo poo.. hb n me sdg tgk tv.. then suddenlly she said..
munchkin :"mama, poo poo ti" (poo poo dirty)
mama : "yup rite but y sayang??"
munchkin : "mama, poo poo elly" (poo poo smelly)
mama : "true.." dengan puzzlenya sebab tiba2 dia buakak topik pasal poo poo
munchkin : "mama, poo poo busyukkkk" sambil menutup hidung sendiri..
then i check her bum bum.. oooooo she poo poo rupanya..

actually conversation ini simple je sebenarnya.. tapi i rasa cute bila dia nak memberitahu yg dia poo poo pada mamanya.. urmmm mama luv u sayang...

3 comments:

Blushwax said...

Hehehe....so cute lah. Like as if she's talking about poo poo in general but rupanya dia poo poo. Hehe.

Mesti best kan....ur girl can talk already.

eita zack said...

x pe, pasni jumpe ita,
ita ajar ayat laen plak hahaha..

m y a l i s h a said...

blushwax: itu lah.. i oso tot she talk bout poo poo in general.. rupanya dia nak kasi tau yg dia sudah poo poo..

wait for ur turn.. huhuhu.. amani is still in learning to talk.. dia tengah collect as much vocab as she can.. so tak boleh cakap sembarang depan dia..

amani to aunty eita : oks aunty.. u teach me a gud one huh..