Saturday, November 14, 2009

Jatuh Tangga!!!

salams all,

banyak betul musibah yg terjadi minggu ni.. pertamanya.. my lappie buat hal la plak.. on monday aritu suddenly x boleh on.. adoyay.. gelap gulita la donia ku tanpa internet!!!.. then inform kat hubby.. hubby asked for the warranty.. but dah xpired sine i bought my vaio on 2007 dec mmg konpem la dah xpired.. cesss.. solutionnya hubby mintak tlg his fren to fix up the problem.. n till now my lappie masih di tgn kawannya ittew.. alahai my vaio.. according to his fren most probably something wrong wit the motherbord.. *piang* tampar diri sendiri sebab i mmg susah nak scan ke.. defrag ke.. so suddenly my lappie terus blackout..

BEBELZ.. harus la kena bebelz skit ngan hubby sebab x pandai menjaga lappie ittew..since lappie itu adalah hadiah besday i.. *piang piang* sekali lagi utk i...cess T_T

abes kisah lappie vaio ku.. disuatu hari selepas solat isya' hari rabu... since hubby nak solat..(kami x solat berjemaah sebab hubby balik lambat) so, i decided wanna go down 1st since amani dah merengek2 nak turun.. dgn pewot yg agak kedepan ini.. tgn kiri mendukung amani, tgn kanan membawa beg persalinan utk amani (cause normally bila dah nak tidur i will changed her outfit.. since bilikku jauh ditingkat 3 malas nak naik n bawak sekali persalinan amani..) sesampainya ke living area lagi 4 anak tangga tetiba.. bap bap bap bap.. aku tergelincir.. nasb baik amani masih kukuh ditangan but beg n barang lain dah bertaburan.. amani menangis terperanjat.. aku plak x bole nak bangun since bahagian belakang n pinggang terasa sakit yg amat..

my sil's maid berlari kearah kami (thanks a lot)terus diambilnya amani n tanyakan keadaan aku.. i juz reply "i'm ok!!!" walau pun sebenarnya sangatlah sakit utk membangunkan diri.. serentak dgn itu, dlm kepala terfikir pasal baby inside my womb.. terus aku gosok2 perut ni.. sambil berdoa.. dijauhkan segala kehilangan.. cukup sudah aku rasa sekali kehilangan besar dari womb ini.. then the maid datang lagi since aku x bangun2 lagi.. perlahan2 aku paut handle tangga tu n cuba bangun n alhamdullillah boleh berdiri tp jln agak terhencot hencot..adoyay..

then, hubby turun i tell the truth.. he was so worried.. asyik tanya je pasal baby sampai keesokkan harinnya.. since i'm fragile kalau preggy ni..(doc yg kata camtuh) but till now alhamdullillah.. cuma my back mmy so painful..

nak urut tp takut la plak.. boleh ker nak urut time preggy ni??? erkkk..apa kata korng yg pernah preggy n dah habis melalui pregnancy times.. PERNAH X URUT?? hubby kata kalo nak urut ask the tukang urut, massage kat bahagian belakang je.. urmm kena pikir bebetul nih... till now, baby, alhamdulillah seperti biasa bergerak2.. next week nak buat fully scan so hopefully everything is fine n di lindungi Allah selalu...amin

3 comments:

e i c a h said...

camane boleh jatuh ni u! hati2 sket..tgh peknan lak tu..i cant imagine klu i peknan once again dengan si gadis yg tgh lasak ni..nwei..cite la lagi ur experience peknan 2nd time ni..sonot lak bacaa..

pasal urut tu..tak berani nak rekemen lah..sbb setahu i tak boleh urut time peknan..gosok2 jer lah..

eita_zack said...

salam kak ecah.. jaga dri taw.. huhu.. seb baek x ape2.. nanti jumpe yaa.. InsyaALLAH..

Blushwax said...

Please be extra careful of going up and down the stairs sis. Hope everything is ok. My tukang urut said prenatal massage only advisable after the 6th month onwards.