Wednesday, November 18, 2009

i need a break but not kit kat hoccay..

salams all,

fuhh.. finally my lappie is on my hand BUT.. everything inside is GONE.. dah kena format all the HD.. according to hubby's fren, motherboard n graphic card rosak.. urmm

since amani on her dreamland so i guess better take the time to key in new entry kan if not.. kalo makcik kecik tuh dah bgn.. mari merenung lappieku ini dari jauh sahaja sbb amani quite jeles kalo i dok ngadap lappie n ignore her.. heheh.. nak suruh kita melayan dia aja la tuh..

well guys.. aku terhingin sekali nak gi holiday... yup.. x yah le jejauh dedekat kat mesia pon jadik la... tah ler... dah rasa cam fed-up tahap DEWA kat umah ni.. mmg selalu tehingin nak bertiga-tigaan dengan family kecilku ni.. BUT wat 2 do.. hubby always bz.. seingat aku lah kan.. the last time we went for the holiday (means only hb n me n my munchkins..) adalah berzaman lampau iaitu masa lepas aku kawen dengan kata lain masa honeymoon.. huh.. HONEYMOON x leh kira as a holiday la kan... itu compulsory for newly wed.. urmm

bukan la nak kata hubby aku lokek ker hapa.. ths year ada la gi holiday but the 1st we went wit my family(myside) n the other with my BIL n his wifey.. BUKAN aku x suka berholiday beramai2.. TIDAKKKK.. aku x kesah.. cuma since aku tinggal dgn MIL n SIL.. so.. bole la katakan tidak begitu privacy utk hidup ini.. so i need private time means few days away juz only wit my small family.. BIARKAN KAMI BERTIGA SETENGAH SAHAJA (including my future baby)

sumtimes bila aku selidik apsal la susah sgt kami bertiga setengah ni nak berholiday ada la beberapa alasan..

  1. hubby as a breadwinner.. semua dia yg tanggung.. kekadang nak bukak mulut nak bershopping keperluan sendiri pon aku x sampai hati apa lagi nak ajak holiday.. urmm BUT SUPRISE SUPRISE few days b4 he did mention tht he allowed me to work after ths..(aft deliver) since he said i'm always bored 2 b at homme all day.. gud gud.. love tht..
  2. hubby ku ada banyak responsibility.. terlalu banyak.. even kalo aku jadi dia entahlah aku bole buat ke tidak.. so sumtimes i feel tht i shouldnt put more bebanan padanya.. kesian kat dia.. but sumtimes aku x sedar bila aku stress secara x langsung bebanan itu dah ditanggung olehnya.. sorry dear..
  3. time constrain.. huhuhu.. he always bz with his work..he is workaholic person.. mmg sumtimes kalo dah terlalu bz.. makan pon dia lupa.. i noe he was bz cause of me, amani n our new comers.. n oso other responsibilities..
  4. susah nak gi holiday ni.. juz pergi camtuh je.. owhhh no no no.. ada je yg menjeling.. huh..
  5. BUDGET for holiday.. huhuhuhu.. aritu hubby ada janji nak berholiday bertiga2an.. then suddenly x jadi sebab budget.. huhuhu.. sedih la jugak aku time tuh.. but wat to do.. then we hve planned 2 make a saving for a holiday at least once a year we went for the holiday with our cute family..
  6. hubby mmg susah nak amik choti... seingat aku ler.. kalo kami bercuti panjang itu adalah kerana long weekend.. tiada istilah ambil cuti atau annual leave dlm hubby aku.. itu yg lebih stress sebenarnya.. sebab dia banyak workload.. somebody says "kerja sampai bila pon x abes.."
hais.. tah ler bila la dapat berholiday dgn riang gembira bersama hubby, amani n future baby.. urmmm mmg teringin sgt nak berholiday nih...i'm not jelous BUT ENVY to other ppl that can b together n went for a holiday wit thier own family.. ahahaha.. but really may my situation now.. i need a break.. need privacy only wit my family.. far frm here.. uhhhh bestnya kalo bayangkan i was walking wit hubby n amani on seaside.. aman nya.. adoyay...

2 comments:

e i c a h said...

you..nak gi oliday ni boleh di consider mengidam ke? hehe..

nanti u nak keje balik? cmne your babies nanti? mil jaga? nwei..welcome back to the world of working mothers..

i pun dah lama tak gi oliday..tp so far..takde rasa nak gi mana pun..sbb takut menyusahkan si gadis..mayb u boleh share some tips holiday on with toddler plak..wudbe a gud info for me..

m y a l i s h a said...

eicah: hehehehe.. bole la consider mengidam jugak kottt.. since x mengidam makanan so mengidam nak berholiday.. wakakaka..

kalo i keja semula my babies may b my BIL's wifey yg jaga since dia mmg suka budak2.. insyaAllah la...

insyaAllah kalau i went for a holiday (cewahh mcm real je..) i will put new entry rgrding the tips.. sure useful info for those yg nk berholiday bersama si manja sekali..