Monday, November 16, 2009

BEBElz : second pregnancy

salams all..

huhuhu..alhamdullillah.. so far sakit belakang yg jatuh aritu dah berkurangan.. but i'm still in worried cause ths saturday ada appointment with my gynae n i have 2 go thru detail scan.. hopefully everythimg is fine esp my baby.. insyaAllah..

huhuhu.. since this was my 2nd pregnancy (3rd actualy).. of course xperience from the past pregnancy was the very gud lesson for me in order to ended the journey of "baby inside my womb" hehehe.. apapun dunia "kemengandungan" aka pregnancy time was very special, cute (i think), sexy (hubby says), n so many gud words tht i cant xplain.. ehem ehem.. :)

compare to the time when amani was inside my womb.. ehehe.. of course there is a difference.. 1st thing.. is.. tht time consider 1st time success pregnancy (cause b4 amani, sad story.. i mis miscarriage) so everything i did i was so xcited especially shopping for her.. outfit, cott, toiletteries, etc.. since tht time mmg i juz look on myself tiap hari kat mirror.. iye la.. dah itu 1st baby..so, asyik membelek perut didepan cermin..n rasa cam terharu setiap kali tgk pewot semakin membesar.. n rasa kebesaran yg maha esa.. difference for this time.. uhuhuhu.. bukan x der masa nak membelek pewot ni..cuma kekadang dah bz dengan munchkin ku yg semakin lasak n hyper so, memang la x menyempat nak membelek segala benda berkaitan dgn diri sendiri.. huhuhu.. but sehabis boleh aku x nak la bias kan.. apa yg aku buat masa aku preggykan amani.. same things i try to make it for this time preggy.. huhuhu..cth nya.. part.. pemakanan, xcercise, berbual2 dgn baby kekadang amani pon bebual sama ;)), khatam quran (sedang berusaha.. time amani masuk 7 bln dah khatam.. hopefully boleh la abis hendaknya...), membaca buku utk si comel dlm perut (now, amani pon join sama).. n mcm2 lg la..

bezanya.. now, banyak benda yg aku buat dlm rushing time since terpaksa menguruskan dirisendiri yg membuncit ini (hehehe) n amani.. PENAT?? mmg ler.. x dinafikan.. tpbila fikir pasal si comel berdua ni.. terus lupa sekejap pasal penat.. kekadang ada juga tension dgn munchkin since dia dah pandai "berkemas" so sumtimebila keadaan badan letih, pening kepala, mual2... amani plak buat sepah n buat perangai.. memangis juga aku ni.. sebab nak hilangkan stress.. but kejap je la.. cause nak marah si munchkin pon.. dia masih belum faham.. dia dlm proses belajar..

yg seronoknya tgk munchkin skang ni.. kalau dia dah buat sepah (esp her toys) bila di suruh kemas n put all the toys inside her toys box.. dia menurut kata plak.. mula2 dulu ajar dia mengemas.. fuhhhh punyala payah siap jerit2 lagi..then hubby n me.. try to educate her 2 responsible in wat eva she did.. so now, x susah lagi.. alhamdullillah.. but kdg2 tu dia nangis juga.. sampai my sil kata: "ratu air mata nak kemas mainan.." hehehehe..

for hubby plak everyday semakin bz.. n sumtimes i rasa sensitif yg melampau.. especially kalau dia lambat balik.. yea.. i noe.. he is bz working for me n my cute family.. but adat org peknen ni.. selalu nak bermanja dgn kekasih hati siapa lagi kalo bukan hubby.. so kalau dia balik lambat.. kekadang hati ini sedih juga.. terasa mcm hubby melupakan diri ini.. wakakaka.. sensetip sungguh!! but kejap je.. bila dah tgk tv bersama n berbual2 hilang la rasa sensetip tuh.. nasib baik hubby paham.. kalo x.. harus aku plak jadi ratu air mata... wakakaka..

ok la rasa sakit pinggang lak.. nak meluruskan badan aka.. berbaring kejap.. so.. adios..

2 comments:

Blushwax said...

Hope everything went well with the detailed scan. So excited for you. Dah tahu gender? Are you seeing Dr Ann Tan? Mana tahu maybe terserempak dgn you ke at the clinic. Hehe.

m y a l i s h a said...

blushwax: not sure yet.. ths time still seeing dr julianah.. gender may b ths time for sure can see the bebird or bee bee.. hehehe..

may b i choose dr ann tan for my nxt delivery.. ahhh u went to dr ann tan oso.. her clinic next to dr julianah abu at paragon rite.. hopefully satu ari nnt terserempak ler.. hehehe.. urs is hw many wks??