Friday, November 20, 2009

Al Fatihah

salams all..

semalam (khamis 19 nov 2009) bersamaan 2 zulhijjah 1430H pukul 12.32am my nenek telah pulang ke rahmatullah menemui pencipta-Nya..

walaupun aku bukanlah cucu harapan nenek (means aku tidaklah begitu rapat dengan arwah) tapi pemergian arwah tetap menimbulkan rasa sayu n sedih dihati ini.. sebab biasanya bila balik kampung.. muka pertama yg aku cari adalah arwah nenek.. sekarang ni tinggal la atuk sorang.. kesian atuk.. teman ketawa, teman gaduh, teman makan, teman tidur, teman berbual, teman mebebel sudah tiada lagi disisi meninggalkan atuk bersama anak2 n cucu2.. termenung je atuk keseorangan semasa makan malam semalam.. may be terkenangkan arwah nenek..

aku pun x sempat jumpa arwah kerana sesampainya aku di kampung proses pegkebumian telahpun selesai.. menurut my sister yg menatap pemergian arwah.. paling sedih dan sayu adalah ketika atuk memberi ciuman terakhir untuk isterinya.. walaupun atuk sakit kaki n x boleh duduk di lantai.. but he tried very very hard to bend his leg n kiss nenek berkali kali.. siap bisikkan something (tht nobody knows.. ) since my grandparents tu bukanlah pasangan romantik.. arghh i yg dgr cerita ittew pon rasa perasaan sayu.. touching sekali.. i noe my grandpa feelings.. since itulah teman hidup yg dia lalui ketika senang dah susah n now.. she's gone...

alfatihah utk Hjh Musrikah Hj Omar.. semoga rohnya ditempatkan bersama golongan yg beriman amin...

3 comments:

eita zack said...

Al-fatihah utk Hjh Musrikah Hj Omar.. semoga rohnya ditempatkan bersama golongan yg beriman Amin amin Ya-Rabbal Alamin...

lea said...

takziah kak ecah..semoga arwah ditempatkan bersama orang2 yang beriman..amin

m y a l i s h a said...

thanks eita n lea