Monday, October 05, 2009

aidilfitri09

salams

wahaaaaa... dah more than 2weeks only i have mood n time 2 make new entry for hari raya.. ntah ler korang nak baca n n nak tgk ke idak.. since cerita mmg dah basi..
anyway.. 1st day raya we was in spore.. after solat aidilfitri.. we waited at our home for sils n bils datang sini since i'm staying with mil so.. they all biasanya akn serbu umah mil la.. then after bermaafan part yg my nieces n nephews paling sukaaaa.. part memberi duit raya.. after that straight away we went to all the aunty n uncles house (my parents in law siblings).. for me n hubby we can catch up only fot 2 houses cause we in a hurry to jb.. iye la.. half day kat spore so another half day kat johor plak..


munchkin yg dah siap tertidur kejap while waiting for her cuzzie..

muka mamai baru bangun tido
us in grey

munchkin with kak ifa n abg irfan

munchkin with papa simpan duit raya

munchkin with kak atin

alhamdulllillah x der trafic jam kat causeway.. so arround 45 mins we reach pekan nanas pontian.. then bermulala pulak keriuhan kat my mum house dgn semua my sibling ada.. apa lagi macam macam cerita.. since kitaorg dah planned for one big event utk mlm raya so after bermaafan mlm tu arround 9pm we all pon bertolak ke rumah my grandys kat benut pontian.. wakakaka.. my hubby memang melepaskan hajat yg terpendam malam tu kat umah our grandys..


apa dia big event tuh wakakaka jeng jeng jeng.. i pon seronok giler beb..



munchkin ketakutan dengan dam dam dum.. she hug me tight n sumtimes cry..

after handed munchkin to her granny.. mama nya pon mula la join sama.

my hubby yg tamak dengan "kuih letup"



my bil yg xcited sbb dapat menghabiskan projek "kuih letup" dgn jayanya..

me, pija, fety n didi

7 comments:

Blushwax said...

Grey is a popular colour this year eh? Nice!
best nyer dpt main bunga api!

zarryaziz said...

comeynye amani!!!! geram la tgkkan...mesti byk wat collection ni...hehehe....mehla singgah pulai jaya ni...odw blk pekan nenas mesti lalu pulai jaya kan..buat collection kat cni plk..keh keh...

lea said...

amani maik cute la....geram tgk dia...

Sabrena Sabry said...

yeah yeah....kak ecah dah hupdate dah blog dia...baru la best....

sonoknyer beraya....ur little munchkin tu bukan main cantek n bergaya dgn baju kurung dia tu...ni first baju kurung tuk hari raya kan....eeeeee....geram sey....lemah lembut jek si amani ni.... mesti dah byk collection dia tu....beg mcm dah berat jek....

hug & kisses to amani...(",)

Sabrena Sabry said...

amani cute berbaju kurung....beraya sakan la dia tahun ni...sling bag tu pon mcm berat jek...(",)hehe..xpe amani..kakak balqis pon takut dgn "kuih letup" tu...heheh...bunyi kuat...anyway...thanx ye datg umah auntie...

eita zack said...

waaaaa.. besau tol beg kompol wit raye amani..heheh

Anonymous said...

cute..