Tuesday, September 01, 2009

cerita hari ini (010909)

salams all,

lama juga x ber update my blog ni ya.. bukannya apa.. ada penyakit "M" lah more over time ramadhan ni i was a bit bz.. bz wit munchkin la.. bz dgn diri sendiri pon iye juga.. kenapa bz dgn diri sendiri?? nanti entry akan dtg i'll tell u..

ok.. now, nak cerita pasal arini.. huhuhu seb baik naluri keibuan ini mencari anaknya yang hilang dari pandangan.. kalau tak tatau la apa jadiknya dgn si munchkin tuh.. (sigh)

tadi after she had her lunch (maaf ye.. amani memang wakeup for sahur but then bila azan subuh je dia dah berbuka..) she play with her toy.. as usual.. n me.. still in the kitchen clean everything.. as usual la kan amani after meals memang kecah abis.. so mamanya kena lap segala yg kecah ittew.. sedang mamanya melakukan tugasan.. entah kenapa x kedengaran pon bunyi toy amani (all of her toy memang ada sound so normally she keep pressing the button.. ) apa lagi sepantas kilat mamanya terjerit2 panggil amani sebab toy dia semua bersepah kat living area while amani entah kemana..

1st thing that come to my mind was the bilik air.. checked.. x ada.. pergi wet kitchen n ask the maid.. x ada.. then i pergi kat area 2nd living area.. x ada juga.. then i went to my mil room.. u noe wat??? she was inside mil room.. my mil sleeping.. n amani sedang digging her ear with cotton bud.. OMG!!! dgn muka kekhusyukan.. sambil air liur meleleh diam je dia buat kerja tuh.. i juz masuk bilik tu diam2 then slowly i saw.. huh.. (sigh) nasib baik the cotton bud x masuk directly kat telinga dia.. cotton bud itu masuk inbetween earing n cuping telinga dia.. terus i panggil slowly.. "sayang mama.." then she reply "tehtatehtatataaa , tatata...petatata" then i juz say "u cant use this sayang give it to mama.." she pulled the cotton bud n handed 2 me.. ohhhh sungguh takut i melihat cotton bud itu.. kalau termasuk directly adoyay.. nauzubillah..

moral of the story : kalau dia diam2 tuh kena cepat2 pergi check la jawabnya...

No comments: