Friday, September 11, 2009

Amani dan baju+setokin+kasut+bag raya ;)

salams all,

mcm mana nak start.. stil kisah berkisar dgn amani la juga.. iye la 1st time raya dgn bergaya.. bukannya apa.. since dia dah bole jalan kan.. so seronok tgk dia nak beraya (actually mama nya yg lebih2)

my hubby kata.. mama lebih bersemangat nak raya dari amani..bukan nya bersemangat apa.. i feel so xcited to see my dotter wearing her 1st baju kurung lengkap dgn sling bag (for hari raya collection for sure heheh) n her new kasut raya..

baju kurung sponsored by nani (my mom) bukan sepasang beb.. mentang mentang la she is the only one cucu rite now.. sekali nani handed to mama.. 3 pasang baju raya... lagi 2 on making... i yg terperanjat.. sebab i juz gave her kain ela sepasang je..fuh... alhamdullillah.. thanks mak.. really appriciate wat have u done.. punya la jahit baju cucu sampai my youngest bro bingit.. siap ckp lagi ngan i .. "asal aku balik sekolah mak stil membelek baju amani.. haih.. baju aku tah bila la nak siap.. amani sorang je la beraya tahun ni.." wakakaka.. statement jeles from uchu didi..

abis cerita pasal baju kurung.. cerita kasut raya plak.. kasut raya amani mama n papa yg pilih.. amani main pakai je la.. since amani belum ada taste lagi.. yg kelaka nya cari kasut amani pergi jauh sampai ochard road... wakaka.. mcm la nak bagi anak aku pakai gucci ke.. prada ke.. ahaks.. x der maknanya, mama nak beli yg branded nak mampos cam tuh.. so we headed to mothercare.. ada few yg berkenan tp kasut tak sesuai for walking.. pergi clarks.. most design yg chantek hanya sesuai for cruising.. for walking design cam hampeh.. at last.. i went to OG shoping center.. baru la jumpa kasut yg sesuai n berkenan di hati.. very girlish look la.. of course.. after bought tht shoe.. mama drag papa again to mothercare untuk mencari setokin yg match dgn kasut raya (kiranya setokin raya lah).. jumpa la yg sale punya.. cantek dan berkenan di hati..

phew.. dlm puasa2 ni tersangat la bersemangat nya mama amani ni nak heret papa amani ke marina square pulak.. (fyi, marina square ni quite distance jugak from ochard road.. mcm frm klcc ke time square la) papa layankan je sebab tgk wifenya xcited abes.. wakaka.. korang taw kenapa aku gi situ.. adalah kerana mencari sling bag utk amani.. juz for tht.. mula2 masuk kiddy palace... x der yg sesuai semuanya besar2 belaka.. pastu masuk mothercare.. pon x der yg sesuai.. masuk poney.. lagsung x jual hanbag for children.. masuk lak foxs for kids.. pon xder.. pergi marks n spencer.. lagi ampeh.. n jam pon dah menunjukkan pukul 6 so hubby ajak balik.. sedey mama amani x dpt bag yg di idam2kan..

next week nya (cerita basi sikt ye) aku heret mr hubby ke causeway point.. masuk ke kiddy palace lagi. x der yg sesuai.. masuk cerisi.. pon xder.. pastu masuk metro.. x der gak.. at last ada satu kedai kecik depan kiddy palace tuh.. jual bermacam2 beg.. baru ada yg berkenan dihati.. hrg pon reasonable.. n chanteks bila di letakkan di shoulder amani.. wakaka.. mama amani terus sambar tanpa pk panjang..

balik je frm causeway point tuh.. aku dgn xcited nya "menerai" kan baju+socks+kasut+beg di badan anakku.. arghhhh sungguh teruja mama nak sambut raya... tak abes disitu.. well bukan aku sorang xcited but amani pon sama.. wakaka.. x mo bukak kasut itew.. sampai teridur dgn kasut raya... wakakaka...

11 comments:

gilashisha said...

semua nye untuk amani je ke? mama n papa amani tak li ape2 ke? amani raya sensorang je lah ye amani! hehe psssttt amani nak kumpul duit raya banyak banyak kan!! amani kene blaja salam and cakap selamat hari raya dulu... baru duit raya manyak nanti.. hehe

m y a l i s h a said...

matox: hahaha.. u tgu la bila u ada anak.. konpem siapkan utk anak je lebey.. ada la jugak utk papa n mamanya.. sorang sepasang je la.. but we all simple2 je.. yg terover raya thn ni amani la..

amani to aunty matox : tenkiu aunty.. amani pon tgh praktis ni nak ckp cam tuh.. so tht all the datuk nenek auntis n uncles.. ringan tgn beri collection lebey skit utk amani.. wahahaha..

m y a l i s h a said...
This comment has been removed by the author.
Blushwax said...

Wah...dah bersemangat betul nak raya. Hehehe.

e i c a h said...

sonotkan sopin utk si kecik? I feel u..haha..mana gambar nye?

m y a l i s h a said...

blushwax : hehehe.. bersemangat nak raya sebab si kecik saya ni baru dapat kaki.. tu yg seronok nak menggayakan dia..

eicah : yup true.. seronok giler shopping 4 di kecik.. the miracle of motherhood...;)

Sabrena Sabry said...

hahahahaha...beraya sakan si amani ni thn ni....jgn lupa dtg rumah auntie...nnti auntie kasik ang pau...tak dtg...tak dpt....hahahahah...dtg mesti pakai baju raya satu set yg mama belikan ok..yg penting handbag kene besar sikit...sbb auntie2 yg lain nk kasik "WANG BESAR-WANG BESAR!!!"...dgr tak auntie2 semua...especially...auntie SALLY!! yg plg sikit pon duit colour purple..sbb nnt nk convert SGD...RM "tidak akan dilayan" NO THANX!! wakakakakakakakakaka...
p/s: amani auntie special case...RM amani terima kan...ekekkekkekekekek...sbb auntie takde SGD..uwaaaaaaaaa='O

m y a l i s h a said...

amani 2 aunty sab: wahhh aunty sab.. mempromote utk amani ye... mekacih.. but aunty sally jgn ler risau.. amani x demand la.. ekekeke.. insyaAllah amani akan ajak mama kerumah aunty sab.. pasal duit raya.. amani x kisah sangat.. kasik RM ke.. SGD ke.. AUD ke.. Euro ke.. Rupiah ke.. Baht ke.. Yen ke.. as long as aunty aunty semua bahagia n ikhlas ketika memberi duit raya kepada baby2 mcm amani ni.. ekekeke..

About Us said...

stock seme dah cukup...wah sakan braya amani ni nnt...x sabo nk nengok gambo edisi raya amani...so kak esya jgn lupa update cecpt yek...hehhe

aku yang menaip said...

wah..wah..aunty sab..aku kene bg SGD la..blh..blh..kakak sally kumpul duit dl ye nak bg duit raya kat amani.kekekkeke...

amek gmbr byk2 k kak ecah..kite nak tgk si kecik tu bergaya sakan dgn aksesori raya dia ye.pastu..dtg ar umah kite ye.kite nak gi sana x lepas.hehehehhe

e i c a h said...

nape ada satu comment deleted..im curios..apa org tu komen..hehe

love,
macik penyibuk~