Wednesday, August 12, 2009

long weekend stories : PART 2 (Sun, 090809)

sambung lagik utk part 2 pulak.. 090809.. cantek number tuh.. so.. HAPPY BDAY SPORE.. walaupun aku bukan la singaporean tapi as a PR ok la kan wish cam gituk since i'm staying here.. futhermore.. hubby n munchkin mmg sporean..

apa yg best time spore national day.. definately their national day parade (NDP).. selalu di tunggu2.. x caya tanya la semua sporean mmg konpem nyer.. betul x shopaholic mama, blushwax n mama moralle??? hehehe.. sorry la mention uols nyer nama kat sini...

lepas bermalam di kampung for one night.. on the afternoon we headed to jb wit my sister n her hubby.. we stay in Grand Paragon (recomended by my sister).. my sister x tido sana pon only 3 of us.. so check in n leaps solat we went out..

y we stayed at hotel?? saja nak ber "3gether" lagipon bukan selalu dapat peluang mcm ni.. other reason was.. hb rasa cam x best sbb dia dah janji nak berholiday di tempat lain tp last minute x jadik.. so tido kat jb pon jadik lah..

not bad lah room hotel ni.. ok la..for us yg nak stay for one night.. :P




muchkin was sooo xcited siap berjalan sana sini dlm bilik tuh..


the next day.. masa bfast kat hotel tuh tgk je la gelagat munchkin... she try to copy wat she saw.. org pakai sudu dia pon sebok jugak nak mama pakai sudu...sampai bib dia pon dah x nak pakai...






before check out sempat bergatal gatalan bergamba sana sini... hehehe.. tgk je la pic kami ni ya.. jgn termuntah sudah le...





oppsss... credit to fetty for the gov rate..thanks sis.. n i have a gud news lah.. nanti i masukkan dlm entry akan datang tunggu....

4 comments:

uzie said...

cah..9/8/9 arr cah..ni kan bln ogos,aduiii dah lupa arr msia national day tuu..kan 31aug!!
aku rasa ko nya good news tuu..dah pregnent yer..uwaaaa bestnya!!congrats!!!
jeles i tau...

Blushwax said...

Oohhh....that hotel looks nice.

Hehe...yes the national day parade menjadi tumpuan ramai. especially the fireworks. My mom stays near town area and we have an unobstructed view of the fireworks. So every year, my relatives serbu my mom's place just to get a gd view of the fireworks.

m y a l i s h a said...

uzie : haah la uzie apsal la aku asyik teringat bln 9 je nih.. gaknya aku x saba nak raya keh keh keh.. opps adakah?? betulkah?? gudnews itu aku pregnant?? aminnn.. insyaAllah.. :)

blushwax : wah untung la u n ur relatives ye.. foc je tgk fireworks.. ehh u x der amik gamba tht fireworks ke??.. masukan lah kat ur blog..

aku yang menaip said...

owhhh..hr itew rupunye kamu menginap di sana ye? ade momok x?hihihi..sbb adik ipar kite keje sana.dia kata ade momok.=)