Thursday, August 27, 2009

1st ramadhan entry

salam ramadhan to all,

few things has come this week which made my day bz n no time to blogging.. tonite after solat tarawikh alhamdullillah i managed 2 write the new entry for this ramadhan..

1stly.. i think not too late for wishes all reader salam ramadhan al mubarak.. may we have all the barakah in this holy month ya.. amin..

well 1st ramdhan falls on saturday.. urmm well when we wakeup for sahur.. muchkin pon x ketinggalan wakeup early in the morning.. dgn muka basi (ehehehe) dia pon mengeluarkan baby sound kat dining room though she dunno wat is puasa n sahur..but it was fun.. last ramadhan she still baby arroun 3 mths +.. she dunno anything..

time berbuka pulak riuh sekali dgn suara munchkin as though dia berpuasa seharian.. memang fun lah berbuka dgn munchkin.. meal time munchkin purposely i change according to buka puasa time.. so tht she can having her meal with us..

1st day berbuka we all went back to kampung at pontian.. urmm wel wel wel.. kalo dah balik kampung tuh.. munchkin memang le dpt layanan mcm prinses.. the 1st n only cucu that my parents have.. HARUS la manja kan...

sampai my mum, my sister n her hubby sanggup x makan kat dining table.. just for makan berdamai dengan munchkin.. time ni la jugak mama n papa munchkin makan dgn amannya.. hehehe

alkisah malam tu masa nak tidur tetiba munchkin menangis sunguh2.. bagi susu x mau.. bagi plain water pon x mau.. papa lull her with ayat quran pon x mau.. till my mom dtg n angkat dia bawak gi kitchen.. then she play with my younger bro aka uchu didi.. buakan nya main apa pon kat kitchen tuh.. main fridge magnet.. then my mom suapkan roti.. u noe wat.. rupa nya dia lapar.. banyak jugak dia makan roti mlm tuh.. while me n hubby dah terlelap. arround pukul 1am baru munchkin was handed 2 me..then susukan dia terus lenyak dia tidur.. lorrr.. apsal x bitau yg awak tu lapar.. kelaka la anak mama nih.. :)

hari kedua puasa.. we all berbuka di spore.. b4 balik from kampung.. singgah bazar ramadhan kat tmn perling.. sempat la beli ayam percik (hubby fave), ikan pari bakan with sambal n few kuih (my fave is kuih lopis).. kalau ikutkan tekak memang la every stall kat bazar ramadhan tu we all nak beli.. hahahaha..

time ramdhan kat jb ni memang meriah dgn bazar ramadhan.. bazar raya pon banyak.. bersepah.. nak dgn x nak je nak pergi.. but kalo bazar ramadhan tu.. bukan semua stall yg jual kena dgn taste kita kan.. kekadang rupanya chanteks. bila time berbuka makan.. adoyay.. x sodap langsung.. but kena la consider jugak sbb org yg buat juadah tu pon berpuasa jugak kan..

ok la.. cukup la bebelan sempena 1st entry di bulan ramadhan esok sambung lagik.. ye.. bubye..

1 comment:

e i c a h said...

amani pun bgn sahur jgk ye? sama la anak kite..siap makan nasik lagi pepagi buta tu..