Monday, July 13, 2009

weekend story 120709

salams all,
last weekend i have a superb weekend where he (my hubby of course) managed 2 find a very special time for us (munchkin n me).. early in the morning after we solat subuh he asked me few times... wat we gonna do for this weekend.. question is repeated again n again.. then i suggest a place 2 go.. n he agreed.. apa lagi after munchkin wake up, cepat2 la papanya mengambil tugasan memandikan munchkin while me, prepare all the things such as, muchkin foodies, drinks, xtra shirt n pants, super xtra diaper, towel, toiletteris (where it always been inside her bag)... biasala kan kaalu ada baby all theese things semua kena prepared n kena bawak..
tgk la pic atas tu after she had a splashing bath... bekemban dengan tuala je munchkin tuh then mamanya terpaksa kejar sana sini.. sbb dia seronok sgt lari2 dlm bilik dlm keadaan begitu.. huhuhu.. after siapkan munchkin... we (hubby n me) bersiap then bersedia utk bfast dahulu..


yup.. we have our bfast at mc donalds.. both hubby n me ate same menu (which is our fave) n munchkin we sumbat sikit pancake ittew n bread with cheese (prepared by me).. dah kenyang.. so straight away we went to.... SINGAPORE ZOO... yeay....


disebabkan kekenyangan yg amat sangat.. munchkin terlena dalam stroller nyer.. mamanya worried since this is 1st time she went to the zoo.. kalau tidur x besh la kan.. urmmm..

sesampainya di entrance.... hubby terus mendapatkan tiket.. n that day mmg crowded sikit since it was sunday... tourist pon ramai juga... urmmm

while waiting for hubby buy the ticket.. mama snap pic amani yg tengahtido with deretan stroller mac laren n wheel chair utk disewa sekiranya anda tidak membawanya ke zoo.. charge?? i'm not sure.. but it's gud n convinient for those who went ther by public transport...

yeah we got our ticket... hubby juz pay for us.. cause amani under 3 yrs old.. so she will entered the zoo foc...

munchkin masih lagi ketiduran diwaktu ini... huhuhuhu.. syyyyy



oowwhhh aku sungguh la xcitednya melihat white tiger ittew.. wahhh inilah white tiger yg membaham pekerja zoo last year... sedap gaknya ye... urmmm seb baik time tgk white tiger munchkin tersedar.. yeay.. boleh ler tunjukkan pada munchkin all the animals... yeayyyyy..



gamba atas tu tah ikan apa tah... yg bawah tu hypo tgh menidurkan diri... amani mcm terpecun tgk that hypo coz.. the fishes making fish spa on that hypo...





fave spot amani.. nampak je kangaroo kesukaan dia.. but tht time x sampat nak snap.. since sebok berkejaran dgn munchkin.. takut lak dia termasuk dlm kandang kangaroo tuh.. hahahaha

see munchkin sebok berkejaran.. samping pointing to all the animals she see.. that one she pointed to the emu..


hahahaha.. menangis my munchkin kena masukkan dlm box tuh.. heheheh special delivery from aussie.. wakakakaka.. mat saleh yg lalu kat situ pon ketawa tgk kitaorg masukkan munchkin kat itu kotak...


muchkin tgk monkeys.. a lot of monkey species ada kat sini...


muchkin xcited dgn seals... sayangnya we ols cant catch the seals show simce kat seals show the place was so crowded of people.. we decided 2 jalan2 all arround the zoo.. that the cons if u went 2 the zoo on sunday.. :(


the croc sections..


the showtimes.. masa ni sempat duduk tpt yg dpn since this place besar sikit from seals shows.. ada ngajat dance lagik...


bro mat saleh tuh sporting abes.. the ibanis tuh ajak dance dia ikut je.. siap bukak baju lagik..
gelagat muchkin when the show is on... kesukaan dia.. especially when the animals hanging arround kat atas.. xcited to pointing to the animals..





lepas mingling kat zoo tuh kita org masuk kat kidz world (also inside the zoo) mcm ada mini theme park.. apa lagi keseronokkan ler munchkin sebab dia rasa kengkawan dia semua main air.. so dia pon minta diturunkan dari strollernya.. bukan munchkin je yg basah.. mama dia pon 3 suku basah.. but mmg fun giler lah... since kitaorg x bawak swimsuiit dia.. so we let her be by her outfir cuma bukak kan pants dia..

abis mai kat situ aku mandikan munchkin then salinkan baju dia kat baby room then aku susukan dia.. terus tertidur kepenatan.. so we can say we ended at kidz world b4 balik...

while amani sleep mama n papa nya amik kesempatan makan kat kfc yg ada kat kidz world.. then after that only kita org balik..
sedang kitaorg menuju kekereta.. ada a group of people yg drive lamborghini.. menayangkan kereta mereka di hadapan zoo.. me n hubby pon terpegun dgn kereta2 ittew sempat snap few pic... wah wah wah.. kaya sungguh mereka ini ye...


thats all how we fill up our weekend.. mmg best giler dapat 3gether..


4 comments:

Blushwax said...

Wah dah lama tak pergi zoo.

Lamborghini....in a group some more. wah1 The elites go to the zoo in lamborghinis. tsk tsk....

aku yang menaip said...

wah!seronok!seronok!haila...bile la aku nak ke zoo sana.huhuhuhuhu....(zoo kat sini mcm x brp selera je)...ooppsss...

m y a l i s h a said...

blushwax: yup the elites went 2 the zoo wit their lamborghini.. u should go again one day.. it was fun.. esp 2 the kids lah..

sally : jom ar dtg sini.. konpem sofea n sara xcited tgk the animals.. jom ar makcikkkk

uzie said...

wahhh bestnya...zoo safari ker?aku mana tahu bab2 jln kat spore ni,penah sampai sentosa island jer..tu gopernya rimau yg baham org,aku ada tgk video dia