Tuesday, July 07, 2009

see her finger :(


salams all,

kesian my munchkin.. the accident happen on the afternoon after she had her lunch.. normally lepas suap amani mamam, turn mama dia pulak mamam.. since kat dry kitchen tu ada pintu yang boleh bukak tutup n munchkin pulak skang ni tgh sebok nak main tutup pintu.. aku yg terleka dgn lunch aku tetiba terdengar munchkin menjerit.. apa lagi kelam kabut aku ke dry kitchen.. n munchkin bejalan dgn pantas ke arah aku.. aku time tu nak basuh tgn yg penuh ngan sambal sotong.. then munchkin tetiba terbaring kat lantai sambil membengkokkan badannya mcm udang.. n menjerit2 sambil terpusing2.. aku masa tuh dah panic yg teramat lah...

then straight away aku angkat munchkin n check kat badan dia but she stil menangis.. then check tgn dia n saw her finger.. ring finger on left hands.. dah blue black.. i was "ya Allah anak aku..." then cecepat aku amik ice cube letak dlm towel n put on her finger... lepas tu baru la dia ok sikit.. then aku monitor dia takut fracture.. alhamdullillah she is ok.. huh.. lega sebab after that dia boleh grab toys dia mcm biasa.. n today lebam itu dah kurang.. alhamdullillah.. now nak makan kena berkejaran ngan munchkin... takmo jadi cam itu lagik...

9 comments:

aku yang menaip said...

alalalla....sian dia.siap terpusing2 bdn lg thn sakit.nasib baik dah hilang kan lebam tu

lemongrass said...

lah siannya Amani, nasib baik lah takde apa2 kan. I seriau betul kalau budak2 main kat pintu ni sebab tau macam mana sakit nya kena sepit pintu...

m y a l i s h a said...

sally : itu lah siap terpusing2 menahan sakit.. sebeno nya.. time tuh aku pon nanes sama... siap peluk2 dia lagi.. rasa besalah sangat..

lemongrass : yup betul... itulah i yg salah.. terleka dgn lunch meals sampai x perasan dia dok main kat pintu..

eita zack said...

huhuhuhuuu... T_T.. cian amani...
mesti sakit tuuu.. jari da la
halus2.. adeh!

m y a l i s h a said...

aa ah sakit bebeno.. mama dia yg terasa sakit sekali sebab salah mama dia yg alpa dengan lunch meals.. huhuhuhu

eita zack said...

tu ar kak ecah..
len kali.. makan sekali je an amani..
amani sesuap kak ecah sesuap
amani sesuap kak ecah 2 suap..
kak ecah 4 suap.. amani kak ecah lupe plak nak suap!
dah sudah! hahaha.. :D

Shopaholic Mama said...

We parents are a bit protective of our kids, esp if we only have 1 child. padahal a little pain is good for them but as a parent, we somehow terasa her pain too.

m y a l i s h a said...

eitazack : kalo begitulah kekdahnya menyuap anak.. amik ko cukup sebulan mamanya membesar bagai johan.. anaknya plak nnt melidi je la.. semua zat2 n khasiat banyak pada mamanya.. keh keh keh.. iskkk takmo la cam tu..

shopaholic mama : yup true.. it is gud for them 2 noe/feel wat is pain esp the young toddler like amani.. (a little pain, of course)hubby always told me the same thing.. but me.. may b i'm 2 protective since she is the only child i have.. so i sometimes being like gembeng juga.. esp it becomes 2 pain.. i cant bear 2 see her crying n tahan sakit..hehehe.. teruk kan.. ataupun all mothers xperience the same thing like mine??

awinsjclarke said...

alaalallala sian nyer dia.. baru terbaca post k.ecah ni .. so how she's now? Hope everthing goes fine...

penah jugak tersepit pintu sakit dia .. bukan main perit n rasa cam nak buat cam amani jer buat baring sambil meringkut kesakitan.. adusss

Mesti dia dah tak nak dekat dgn pintu tu kan? ahakz... :)