Saturday, July 18, 2009

masak masak sup ikan

salams all,

ada sorang kawan aku ni mintak resepi sup ikan "simple banget" dari aku.. well kawan.. aku actually x reti nak letak gamba2 in detail but rasanya bole la nih yek..

sup ikan ni senang je.. biasanya aku masakkan munchkin since she love fish soup so much..ooh ya.. fren, i'm not the rite person for asking the recipee actually.. but u request for it.. i sesuwai utk masakkan hubby n muchkin je.. heheh.. so i masukkan gamba je la.. anything email me ya..hehe


dah masukkan bahan2 tu semua so, tadaaaaaa my simple fish soup...


while i'm cooking.. biasalah miss munchkin tuh.. membongkar segala senduk yang ada didlm drawer n play with it.. dunno y recently she luve to play wit all senduk n end up nya mama kena wash all the senduk again n again.. so layan je la pic miss munchkin ni ye..



then lepas dah puas main kat dapur dah boring gak nya she move to her own kitchen.. hahaha... act like mama masak.. put the senduk to her bowl while the bowl she put on her stove.. tah ler dia masak apa gaknya.. sup turtle kot.. hahaha

haaa.. nampak gamba kat bawah tu.. bowl n my senduk diatas stove munchkin.. gaknya jap lagi turtle tuh kena sembelih la...


9 comments:

Bb Hussain said...

emm..dia rajin memasak la nanti kot..hehe..emm..aku pun suka sup ikan merah..emm lamanya tak makan..

m y a l i s h a said...

bibi : hopefully la kan.. insyaAllah aminnn..

hahaha.. dah lama yek x mkn sup ikan merah.. ansar cafe nyer sup ikan merah sedap ekk..

Bb Hussain said...

ansar nyer sup ikan merah lama dah takde..tu yg lama tak makan tuh..kena masak sendiri la nampaknyer ni..hehe..

awinsjclarke said...

ahakz ... miss lil' tu siap ada stove sendiri tu .. tak leh handle wahahhhaa... pastu kusyuk lak dia nak masak turtle tu ek?

OOOO kak ecah nyer sup ikan ada bunga lawang n rempah ratus ek.. if mak awin masak takde .. erm.. nnti kena cuba try recipe akak ni ..

Shopaholic Mama said...

Yr girl pun ada dapur sendiri!

Its a good start - can help you in future!

aku yang menaip said...

ahahahha....tgk muka turtle tu mcm da seram2 jek.kekekke....dia kata.."hbs la aku pasni..amani dah siap2kan brg tu.."

eita zack said...

apsal masuk blog sume owang cite pasal makan je nih..huhuu
lapo arr...

mas said...

kiter punya resepi sup ikan serupa la kak esya...sebijik sebijan...hehe
paling ketara ade carrot ngan tomato...mende ni wajib ade setiap ari dlm masakan kiter...smpikan afeea bole makan tomato mentah2...hehehe

m y a l i s h a said...

bb: huh dah x der ke?? mmm.. mmg ko kena masak sendirik la ye..

awin : haah.. si munchkin ada dapo sendiri.. keh keh keh.. try ler my fish soup tuh.. nnt kalo dah try masuk dlm blog ya..

shopaholic mama: hopefully lah kan.. she'll help me in the future.. insyaAllah.. jgn time ni je dia beriya2 heheh

sally : turtle tu dia masak dah lebey 4 hari pon x masak2.. keh keh keh.. gaknya turtle shell tu keras banget gak nya kan..

eitazack: mari memasak..

mas: sama ye? hehehe sup yg simple n berkhasiat..