Friday, July 31, 2009

last weekend story

salams all,

sorry since i'm away from cyber world for a week.. heheh.. bukan nya apa.. x pegi memana pon.. but a bit bz doing such a things this n that regarding my munchkin... worried (T_T) nnt next entry i cerita ye..

wel wel wel.. last sunday nyer cerita.. i went to jb as usual utk memberi minuman pada kereta.. n for the purpose amik baju raya.. jeng jeng jeng.. unfortunately.. (cesss) hanya baju my hubby je yg siap.. for munchkin n mine, tertangguh pula.. the nyoya bikin bingit sehhh.. aritu (may 09) ukur punya ukur.. than... masa nak amik.. lain yg aku suruh lain yg dia buat.. kalau ikutkan hati memang kena lempang laju2.. geram x terkata.. munchkin punya baju dah macam baju gown kembang semangkuk... anak aku bukan nya besar sangat yg nyoya tu bikin mcm anak aku dah 3 yrs old... aiyaaa nyoya... at 1st she said.. " ok la ini macam.. baby nanti besar.." i juz reply "mmg la dia membesar tapi i nak pakai ini baju this year punya hari raya maa.. bukan next three year punya ari raya.." then baru dia kata.. "ok la u dtg lagi 2 weeks, i'l alter for u" then i mention "aunty, u tak mau ukur semula ke?? " the nyoya reply "no need no need saya taw.. mana mau kecikkkan"... kalo next 2 weeks ko buat salah lagi siap ko nyonya.. konpem aku akan membuktikan pada ko yg aku mempunyai darah bugis sultan johor.. dan time tu.. tau la nasib ko.. sampai mati aku x akan tempah baju kat situ lagik

hehehe saja je nak suruh korang layan aksi manja si munchkin kat atas tuh... actually b4 aku amik baju tuh i went to jusco permas jaya.. since hubby x pernah gi sana.. so.. he said.. "totally x best jusco ittew compare 2 tebrau n bt indah" har har har.. memang ler x best.. apa je yg ada kat situ kan (i bet johorean frm jb mesti menyokong pendapat aku) but kat situ x ramai org tuh yg best.. risiko nak kena H1N1 pon kurang la kan.. lepas bejalan2 di jusco permas.. balik umah adik aku (yg newly wed tuh) then gi kotaraya jb.. then melepaskan hajat terpendam dan juga melepaskan geram (pasal x dapat amik baju raya) di city square jb.. huh cs nih.. sentiasa sesakk especially weekend (risau jugak aku keadaan sesak mcm ni risiko utk dijangkiti H1N1 adaha tinggi beb.. x abis2 aku berdoa jauhkan la penyakit itu dari kami semua...aminnn)

nak taw apa hajat terpendam aku tuh.. hehehehe.. since sally inform aku yg outlet cafe tersebut sudah dibuka di CS.. so aku dengan langkah yg bergaya dan penuh sopan pergi ke CS with my beloved sisters n hubby also munckin.. dan telah pon terbayar rasa anak tekak utk mencuba ini...



.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.








yummy yummy yummy.. sedap bebeno.. aku rasa.. thanks sally for the recomendation



munchkin dgn muka terkezut...

3 comments:

aku yang menaip said...

besnye..besnye..dah siap bj raya.hehehehe...best gak kan donut2 itew...hm...durian, oreo..alahai...tangkap leleh...kekekkekke

e i c a h said...

mm..j.co kat pavillion sini sentiasa mempunyai q yg pjg..

baju raya awk bape psg thn ni? hehe..soalan budak skolah rendah..layan ye..

m y a l i s h a said...

sally : dah siap tp itu nyonya bikin bingit sama gue.. sbb ko suggest durien.. ths y i took durien at the 1st place yea.. x sia2 aku memilih mmg sodapppp

eicah : kalo kat pavilion long Q.. y not sekali sekali berchoti ke jb n try la jco kat sini.. u wont regret.. n futher more bole le jumpa-jumpaan sama i n sally ;)

baju raya?? sepasang jekkk.. x kuasa nak buat berpasang2.. sebab pakai kejap aja.. dulu time keja buat ler 2 or 3 pasang sbb bole pakai time keja.. now, x perlu.. cause pakai time raya n kenduri kawen jekk..