Friday, July 10, 2009

kelam kabut di pagi jumaat

salams all,

fuhh baru ada masa nak berblogging since munchkin lena dialam mimpi.. biasanya dia tidur for 1 or 2 hrs.. so sempat la nak berblogging..

hari ni sangat la kelam kabutnya.. since mlm semalam munchkin x tidur dgn lenyaknya.. walaupon she still in our room but in seperate bed.. dia tidur dlm bed aka cottnya.. so mlm semalam asyik merengek je.. may be terlalu banyak main disiang hari.. bagi susu x nak.. suruh tidur pon x nak.. then hubby amik minyak n urut kaki dia baru dia diam n terlena lpas kol5 pagi!! lorr rupanya dia sakit kaki gaknya.. mama paham ler.. since anak mama ni baru dapat kaki kan.. asyik sibuk berjalan je.. sampai mlm sakit kaki.. yg kesian nya kat hubby la.. sebab dpt tidur kejap n bangun rushing plak nak gi keja..

disebabkan menjaga munchkin sampai pagi... after solat subuh we (hb n me) tertidur semula.. then tersedar semula kol 8am.. OMG.. cecepat i bgn n kejut hb.. after i bersihkan diri zass turun ke dapur nak buat bfast.. actually harini nak buat mee hoon goreng seafood since semua bahan2 dah siap dipotong.. tapi arghhh lupakan saja.. since hubby dah lambat..let search wat inside ice box??? seb baik ada fish fillet n onion rings.. zass aku terus menggoreng.. n sempat la menyusun ala2 fish n chips kat swensens... then buatkan tea for him pastu siapkan munchkin nyer bfast.. phew.. ingatkan time i buat bfast hb dah siap mandi.. but.. after i tunggu punya tunggu x turun2 plak hubby ni.. bfast dah siap kat dining table..

then i zasss naik semula ke bilik.. astargfirullah...OMG!!! he fall asleep again!!! i kejut hb then dengan segeranya dia ke bathromm while me.. melayan munchkin yg baru wakeup.. sementara itu sempat la aku kemas katil n siapkan hubbynyer pakaian... so after tht i bawak munchkin turun ke dining n biarkan hubby bersiap..

at 8.45am baru nampak muka hubby kat living area.. straightly he went to his car utk warm up engine.. then terus ke dining.. aku as usual sambil makan sambil suap munchkin utk bfastnya.. while eating his bfast.. dekat 10 kali hb told me.. "i got meeting lah ths morning.." utk yg ke lapan kalinya.. i reply " i noe u got meeting.. but pls n pls finish ur bfast.. i noe u, kalau keja mesti x hingat nak makan..." macam nak suruh amani plak yg habiskan bfast.. seb baik he managed 2 finish his bfast.. then sempat i buatkan tuna sandwich masa tunggu dia turun for bfast.. n tapau utk hubby.. kot2 dia lapar nanti.. phewww..

after that muchkin n i hantar our beloved man to his car n munchkin as usual sebok la tunjukkan skillnya give a big hug n kis papanya berkali2 sampai papanya kata.. "sorry sayang papa wanna go to work now.. papa in a hurry.. later papa come back we play ok" then bila nampak kereta papanya bergerak dia pon sebok melambai2 sambil buat ala2 flying kiss.. seronok juga tgk keletah munchkin..

aku plak lepas tu as usual sambung kemas dining table n masak utk munckin punya lunch.. while munchkin pulak main sendirian kat wet kitchen area.. harini masakkan munchkin pumpkin soup with prawn.. after tht i naik ke atas (our room) bersihkan munchkin with her fave spalshing bath.. then teach her for a while (where singging is more than learnig i guess).. namapk mcm dah kepenatan munchkin ittew.. baru la dia di tidurkan.. sekian.. pagi jumaat yg begitu rushing.. huhuhuhu

5 comments:

Bb Hussain said...

fehh..aku yg rasa kelam kelibut baca citer kau nih..sungguh la rushing..nasib baik kau cekap..

aku yang menaip said...

haah..aku pon rasa rushing nye.kekkekeke.....mcm x cukup tgn

m y a l i s h a said...

bb : haahahaha.. kelam kelibut ye.. heheh.. bukan cekap nye pasal... kdg2 bila the situation comes 2 us.. pandai plak menyesuaikan diri..

sally: mmg mcm x cukup tgn.. pg2 akudah xcercise turun naik tangga.. penat sey.. sbb tu aku sebenonya x suke kalau terlambat bgn.. sbb in the end aku lah org yg plg penat.. phew

Shopaholic Mama said...

wah sungguh super busy you ni!

m y a l i s h a said...

shopaholic mama: kalau overslept itulah jadiknya.. penat giler.. since ada anak i hate if i ter overslept.. huhuhu.. dulu masa honeymoon time ok la kalo x sempat singgah al amin atau teh tarik rest.. now, no more.. hahaha..