Monday, July 06, 2009

cerita hari minggu

salams all reader..

huhuhuh.. nothing much happen last weekend.. saturday i juz jadi isteri yg baik (keh keh keh puji diri sendiri.. but really i memang baik uols) tunggu hubby back from work seharian.. that day dia lambat balik since ada banyak keja..

so malas nak panjangkan cerita aku n munchkin dok didalam bilik sajer sambil2 tu mengajar si munchkin.. alhamdullillah she is now show her ability in recognising new things.. n suprisingly that day she pointed to something n say "ehhh ehhh ehhh ehh" .. as a mama i look at the thing she pointing.. then i told her "ohhh sayang, that is mama's perfumes" after that she pointing again to the perfume racks.. while saying " ehhh ehhh ehh" then i told the same thing to her.. n u noe wat?? sudenly she is crying.. i hold her than she pointed again to the same place.. then i angkat ler munchkin n dekat kan badan dia kat perfume rack tu.. u noe wat??? she pointed xcatly 2 the spider in between the perfumes bottles.. hahahaha i was "arggghh my girl try 2 tell something rupanya.." i terus la cakap " thanks baby mama.. that is a spider" then only she smiling while her little fingers buat macam aku nyanyi incy wincy spider...

huhuhuhu.. seronok aku melihatnya.. alhamdullillah (walaupun sebenarnya i harus bagi perhatian kepada perfume racks yg dah hampir seminggu x divacum sampai incy wincy spider ittew nak membuat spider web di situ)

the next day was sunday.. normally sunday adalah hari yg ditunggu2 oleh aku.. but then ths sunday x der la best mana pun.. since morning we went to jb for urusan biasa utk kereta hubby aku.. keh keh keh.. then we did some shopping at jusco bt indah.. beli barang2 biasa je pon.. nothing much.. then dah nak balik teringat kat adik aku yg newly wed aritu dah dpt umah kat area saujana apartment.. so singgah jap umah dia...

masa singgah kat umah dia teringat la zaman berchenta ngan hubby dulu sbb time tu aku sewa bilik kat situ since aku keja kat jb.. wakakaka.. masa 1st time dia call (since we all kenal through our makcik)

sambung balik.. seronok aku tgk my sister mengemas rumah.. iye la.. aku tak berpeluang nak buat cam tuh... yg aku ada ialah bilik aku je.. wahhhh bilikku syurgaku... masa tgk my sister kemas umah sebenarnya dalam pikiran kepala aku ni ada la idea nak bagi kat my sister how to arrange barang2 tersebut.. (keh keh keh aku plak terlebey xcited.. since aku sebenarnya suka part2 susun2 furniture tapi tak pernah berkesempatan sejak kawen).. but bila pikir balik.. x nak lah meyebok bagi idea aku.. for sure my sister n hubby dia ada idea tersendiri utk rumah mereka.. so.. aku pendamkan je la dalam kepala aku nih..

yg kelakanya tuh.. aku asyik dok teringat susun atur utk umah adik aku tuh.. wakakakaka.. amik ko.. sampai dlm kete on the way back 2 spore pon asyik aku terpikir2 decoration utk rumah adik aku tuh (fanatik sungguh aku).. then sampai nak tidur aku masih lagi dengan angan2 aku untuk mendekorasi rumah.. n secara x sengaja sebenarnya aku cuba bayangkan kalau rumah tu aku yg punya n how i wanna decor the house by my self.. uhhhh sungguh la indah dan chanteknya impian aku ittew.. tah tahun bila la aku dapat buat dengan senang hatinya dan kreatifnya.. aku pon tatau.. so far aku ikut je taste sil n mil kat sini.. walaupun kadangkala teringin benar n ak buat cara sendiri tapi tak tercapai.. setakat ni aku berpeluang mendekor bilik aku je la..

keh keh keh so smalam aku tertidur dgn dekorasi rumah impian... then after wakeup at 5am, kejut hubby cause normally monday n thursday he will fasting.. so i pon turun kedapur sediakan apa yg patut utk hubby bersahur.. tapi pikiran aku masih melayang pada dekorasi ittew.. keh keh keh.. aku fanatik nih.. ok la munchkin pon dah bangun.. n aku nak sambung verangan mendekorasi rumah impian.. chiao...

2 comments:

aku yang menaip said...

wah...wah..kamu.smp termimpi2.nnt kite pindah umah baru, nak ajak kak ecah la.kekekkee...blh tlg decorate skali *wink*wink*

m y a l i s h a said...

sally : boleh boleh.. nanti aku boleh tolong dekor kan utk ko.. so tht x der la aku terhingat2.. keh keh keh..

dasat kan aku.. siap terhingat2..