Tuesday, June 16, 2009

my sister wedding : raja 3 hari

salams all
hi.. arini banyak nak cerita.. keh keh keh..
12 June 09 Friday
so guys.. last week i bz cause i ni jadik kakak pengantin for my lovely sister.. alhamdullillah she is now officially wifey to aizat (her hubby lah of course).. n the chronology begin with the solemnisation ceremony at masjid pekan nanas pontian johor..arround 9.30am she is someone wifey.. part yg paling i tak tahan ialah part my mum baca text (sakinah) huhuhu bukan i je yg nangis semua org pompuan kat masjid tuh nangis.. x tahan beb.. sedey...

tgk la birthday gal tuh.. crawling everywhere.. dia pon happy jugak sebab aunty dia kawen ngan uncle yg selalu rajin melayan dia.. keh keh keh


birthday girl salah grandys.. dia pergi kat meet uncle hussin (sorry uncle hussin aka prof hussin)

selepas nikah




13 June 09 Saturday
on saturday plak bertempat di dewan.. (tah apa tah nama dewan tuh aku tak ingat tapi dewan yg sama masa aku kawen dolu) majlis persandingan berlangsung dengan meriahnya.. concept adik aku pink n off white.. abis semua ahli keluarga dikerah mencari baju tema yg sama.. seb baik semua setuju mengenakan baju mengikut tema pengantin..


since that day panas jugalah.. kira2 temp arround 35 celcius.. anak aku kepanasan nasib baik kat dewan tuh ada 2 bilik yg berhawa dingin.. so dia tidur dengan lenyaknya tanpa menghiraukan org lain.. n bila dah masuk waktu bersanding keadaan cuaca jadi redup.. apa lagi sara amani mama tuh amik peluang tidur sepuas-puasnya... so gamba amani pon x banyak lah.. kena tgu gambar dari photographer...









14 June 09 Sunday
hari terakhir adik aku dicelebrate sebagai raja 3 hari adalah di rumah pengatin lelaki di area taman perling jb.. on tht day also panas terik.. jadi munchkin amnik port yg ada kipas je la.. siap munnchkin tinggalkan kenangan kat umah pengantin lelaki dengan membuang bahan kumbahannya...keh keh keh.. since munchkin tengah kemaruk nak berjalan so dia pon sebok la menujukkan skillnya dirumah pengantin lelaki dengan bermain bersama2 flower girls..




org pergi wedding reception bawak clutch je.. aku kena heret large hobo bag aku.. since kat dlm tuh semua munckin punya keperluan tersedia.. nak bergaya sakan kena tunggu munchkin besar ler gamaknya






some pictures credits 2 trisno photography.. http://trisnoquartris.blogspot.com/

6 comments:

sabrena said...

SELAMAT PENGANTIN BARU fetty....!!!!! mmmm...dah jd isteri org dah....kalau ada gudnews...inform le....wah wah wah...meriah....n cantik majlis, pengantin, n the cute lil' besday gurl...SARA AMANI.....dah 1 tahun dah.....!!! HEPI BESDAY!!!!!

eita_zack said...

eemm tawen da die yee... Alhamdulillah.. kem salam eh..

trisno said...

wah!! meriah sungguh majlis kat perling nie......nice collection.

m y a l i s h a said...

eitazack : haah dah jadik isteri org dah adik aku tuh.. insyaAllah nnt bila dia balik honeymoon akan kita sampaikan salam awak..

trisno: yup very meriah majlis kat perling tuh.. i je try2 jadi amature photographer.. keh keh keh.. nak jadi professional mcm u kena la tunggu 10 thn lagi gaknya..pose pon main belasah je as long as dapat snap..

m y a l i s h a said...

sabrena : huhuhu sab.. dia dah jadi someone wifey.. nnt kalo ada gud news ittew harus kakak dia masukkan dlm blog.. sebab teringin juga i nak rasa ada anak sedara..

aku yang menaip said...

wah..sy sgt suka bj kat tmn perling itewww...dan dia sgt santek la