Tuesday, June 16, 2009

amani 1st bday : a simple celebre..

salams all..

huhuhu.. banyak entry yg i kena masukkan ni.. since amani bday on 12 june n co incidently my sis wedding also falls on the same day so.. banyaklah ceritanya..

well the solemnisation is on 12 june 9 am.. jadi x dapatlah nak celebrate beriya2.. itu pon we celebrate on 14june after all the majlis settle at pihak perempuan.. alhamdullillah semuanya berjalan lancar..

so on tht 14 june in the morning as soon as amani wakeup... all of us (both bride n groom, my siblings, hubby, her grandys) sing this song...

"Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan Sara Amani
Allah selamatkan kamu"


we sang for 3 times.. sampai amani pelik tgk semua orang.. but then she smile.. maybe she still dunno wat is birthday...

well anak mama.. mama doakan amani ditetapkan iman hanya pada Allah swt, dilanjutkan usia, dikurniakan kesihatan yang baik, dapat menjadi anak yang menyenangkan hati semua orang yakni anak yg solehah, di perluaskan rezeki serta diberkati segala rezeki yang dikurniakan.. walaupun mama menanggung sakit selama lebih 70 jam untuk melahirkan amani ke dunia ini.. tapi alhamdullillah mama rasa bersyukur kerana amani adalah amanah dari Allah swt yg tidak ternilai untuk mama dan papa...

mama sayang amani.. bukan sahaja sayang tapi sayang sangat... muaaahhhhhhh well guys.. enjoy the pic..













9 comments:

Bb Hussain said...

happy belated birtday amani..
cah..adik kaunyer wedding on 13june ker?? wat kat dewan yg kau wat dulu erk..on 13june aritu aku attend wedding kat pontian lalu la dewan tuh.nampak ada org kawin..adik kau ker?..heheheh

m y a l i s h a said...

thanks aunty bibi

haah.. tepat sekali.. tuh wedding adik aku la tu.. 13 june kat dewan yg aritu.. aku mmg x jemput sesapa xcept.. parents nyer kegkawan n adik aku nyer kengkawan.. ko gi pontian sapa kawen lak??

Bb Hussain said...

senior masa sekolah dulu kawin..kat taman nilam..then pegi lawat awin yg ke eksiden an on last thursday..

m y a l i s h a said...

oicc...awiin eksiden ?? camno tuh??

eita_zack said...

huhu.. manyak nye adiah...
epi beday amani.. abububuweeekk.. agegegegeee.. buwweekk..

m y a l i s h a said...

eitazack ; hadiah sekadar hiasan.. tumpang hadiah kawen aunty dia..

eita_zack said...

ooww.. tipah tetipu bang... tipah tetipu.. huhuhu..

Bb Hussain said...

ecah..awin tak ada apa2 la..cuma lebam sana sini..tapi rusa dia teruk..dia tak update blog tuh..tgk blog tunang dia kat sini..
http://www.menj.org/tunang-saya-kemalangan/

aniza said...

hepi besday dear amani...wah dah besar la diaaa!!!