Friday, May 08, 2009

TAG : IBU MERTUA

tag from fidda.. kat fb but aku jawan kat blog lah yer..


sempena ari ibu sla jawab tag berikut.. kemudian tag mereka2 yg lain... selamat hari ibu..


  1. anda suka cerita p ramlee "ibu mertuaku"? suka
  2. anda suka cerita "monster inlaw"? sangat suka
  3. anda sayangkan ibu mertua anda? sayang, sebab witout her my hubby wont b here wit me..
  4. berapa umur ibu mertua anda ? early 70
  5. setiap hari ibu, adakah anda membelikan hadiah utk ibu mertua anda ? yup, ada
  6. apakah anda jeles sekiranya ibu mertua anda lebih menyayangi menantu lain? langsung tidak.. lagi suka.. i x kisah uolss..
  7. semasa anda baru berkahwin dgn suami, apa pandangan anda ttg ibu mertua? pandangan.. seperti ibu2 lain juga..
  8. pernah tak ibu mertua komen masakan anda ? mestilah pernah
  9. anda ambil komen itu sebagai satu cabaran atau buat bodoh dgn komen itu? buat bodoh je
  10. pernah x suami x habis2 memuji ibu mertua anda dihadapan anda? tak ingat rasanya ada la kot
  11. anda rasa, anda adalah menantu kebangaan ibu mertua anda? langsung tak rasa cam tuh.. menantu yg dia paling menyampah gaknya..
  12. ibu mertua anda ada berapa menantu perempuan termasuk anda? 3
  13. diantara menantu perempuan tersebut ada tak yang sanggup tinggal sebumbung dengan mertua anda?? semua x sanggup xcept me
  14. jika diberi peluang adakah anda sanggup tinggal sebumbung dengan mertua?? kenapa? we live 2 gether under one roof, y? atas dasar tanggungjawab suami kpd ibunya n tidak diberi pilihan lain
  15. pernah x ibu mertua anda membandingkan anda dengan anak2 perempuannya dan menantu feveret dia? of course pernah..
  16. apa perasaan anda ketika dia membandingkan anda dengan menantu feveret atau anak perempuan nya? ahh peduli apa.. lagipon nobody is perfect even her also not perfect!!
  17. pernah tak ibu mertua membandingkan anak anda dengan cucu2nya yang lain?? pernah
  18. pernah tak ibu mertua merendahkan kemampuan anda dlm menjaga anak? pernah but who cares... i got my own way 2 dicipline my bb..
  19. pernah tak anda mendengar ibu mertua mengumpat pasal anda n tiba2 anda terdengar umpatan tersebut?? apa reaksi anda?? pernah.. juz buat dunno je.. sbb bila direnungkan balik.. bagus jugak sbb i dpt pahala free.. well nobody is perfect
  20. pernah tak anda rasa tertekan dgn ibu mertua?? pernah
  21. masa hari raya adakah anda menangis sewaktu bermaafan dengan ibu mertua?? tidak
  22. berapa amaun yg selalunya anda bagi kepada ibu mertua sebagai duit raya?? $100
  23. adakah suami anda anak kesayangan ibu mertua anda? tidak

i nak tag all theese person : Lemon Grass, Moralle, Sally, Budak Ujan, Uzie,



4 comments:

Bb Hussain said...

ecah..sampai ati tak tag kat aku erk.. eh aku ada mak mertua ker??perasan je beb..hahah..

m y a l i s h a said...

hahaha.. nnt kalo ko dah kawen ko jawab ler tag aku nih ekkk

ok aku tag ko

awinsjclarke said...

oooh ibu mertua ku... sgt gerek sey!

aku yang menaip said...

nnt eh kite jwb tag kamu ni.hehehe..