Wednesday, May 13, 2009

suami isteri..ahaks

Isteri tau suami sayangkan isteri...
walau tak kerap bunga ros dihadiahkan
walau jarang sangat ada candlelight dinner atau makan special yang romantik
walau kurang hadiah intan emas permata
walau tak selalu suami kata "I love you" dengan penuh perasaan
walau begitu jarang suami nyanyikan lagu cinta
walau hidup tak semewah mana
Isteri tau suami sayangkan isteri....


Dan isteri tau bukan bunga ros jaminan kejujuran
bukan kata-kata romantik jaminan taat setia
bukan intan berlian jaminan kasih sayang dan
bukan juga kemewahan jaminan kebahagiaan...


Tapi isteri hanya perempuan...
Nafsu yang sembilan kengkadang membuat isteri tertanya-tanya
Mana bunga ros merah..
mana cincin berlian habib jewel
mana itu dan mana ini dari insan tercinta
Namun walau tiada itu semua...
isteri tetap tau suami sayangkan isteri...
Dan suami tetap no.1 di hati isteri....


Dan suami pula
Kalau tak mampu cincin berlian habib jewel....
Bunga ros merah setengah dozen pun dah mampu menceriakan suasana
Chocolate yang dalam kotak bentuk LOVE dah boleh memujuk isteri...
Kerana sibuk seharian kita terlupa untuk bercinta....
Dengan itu, hangatkan kembali api cinta....
dan kembalilah bercinta....
seperti waktu mula-mula bertemu dulu....


p/s : kelaka.. but it is true beb.. i got this from email archive.. ahaks.. something to share..

2 comments:

awinsjclarke said...

baru dapat 1 kali jer k.ishah .. bunga ros dari si dia.. tu pun awin minta ..heheh .. tak malu kan!

m y a l i s h a said...

orait la tuh.. mine.. sekali pon belom pernah.. well betul la apa yg ditulis kat readers digest dulu.. the most romantic men inthe world - european men.. asian men.. paling x romantic sekali taw.. huhuhuhu..

teringin nak dpt white tulip tp since berkawan pastu berchenta pastu bertunang then married.. white tulip x kunjung tiba juga.. yg i dpt bunga rose itupun diletakkan kat sirih junjung masa kawen dulu.. uwaaaaa..