Thursday, May 07, 2009

lelaki anti-klimaks

salams all,

arini topik nk bincang2 pasal lelaki plak.. keh keh keh.. bukannya apa.. sambil memasak td.. aku pasang telinga mendengar radio.. topik : lelaki selalu anti-klimaks (ahaks bukan lucah ye).. then ada la sorang caller ni, dia cerita pasal anniversary dia.. huhuhuhu..

u noe wat??sepanjang 20 thn makcik tuh kawen.. she never gets a special gift from a special person tht she called hubby.. very the sedey uols.. i pon x nak la jd mcm makcik ni.. but tht makcik cerita dgn riang gembira.. may b she get used to tht situation.. but according 2 tht makcik , normally dia yg beriya2 nak sambut anniversary n bday hb dia.. but the hb buat biasa2 je.. every anniversary n hb bbay she will prepared something for hb terchenta..kata makcik tuh paling tidak pon dia akan masakkan special dishes.. the hb.. juz buat biasa je nothing much.. nasib baik after makan the dishes the hb ucapkan terima kasih kalo x... sia2 je usaha makcik tuh..

sambung balik.. kata makcik tuh ada sekali tuh on their 3rd anniversary.. they watch tv 2gether.. the hb x realise pon on tht day was their anniversary sampai ke malam.. huhuhuhu.. then, the makcik sounds her hb..

makcik : abg x ingat ke hari ni hari apa??
mkck hb : hari selasa
makcik : bukan hari yg itu..
mkck hb : abistu??

the deejay ckp, abis apa puan rasa?? the makcik reply.. lari ke dapur n nangis.. huhuhuhu sedey uols.. i pon terasa kalo hb buat camtuh..

then the hb went 2 the kitchen 4 the purpose of nak minum air.. kata makcik tu.. hb pergi kat dia n tanya kenapa dia menangis... waaaaaa i dgr pon rasa mcm nak jerit je kat telinga pakcik tu.. apsal la x sensitif dgn perkara cam ni.. hish*piang piang*

the makcik told her hb..

makcik : abg mmg dah lupa..
mkck hb : lupa apa??
makcik : ulangtahun kita
mkck hb : oooo haah..

then kata makcik tuh suddenly hb dia bersiap keluar.. the makcik was so happy.. kata makcik tu lagi.. dia berharap hubby dia pulang dgn a bouquet of roses ke.. cake ke.. something suprise.. the makcik bersiap dgn baju yg menjadi kegemaran hubby dia.. bersolek sakan.. huhuhuhu.. then the makcik sempat nyalakan camdle kat rumah n tutup lampu..

n soon after tht.. her hubby balik with those pink color plastic bag..

mkck hb : apsal gelap nih? (*piang piang*)
sambil switch on lampu
mkck hb : kenapa awak bersiap sakan?? nak pergi mana??(*piang piang*)
sambil terus meletakkan all the bag plastic atas meja.. makcik tu kata dia terdiam dan sebenarnya dlm hati sungguh sayu.. lebih mensayukan hati...

makcik : abang beli apa ni??
mkck hb : mee goreng mamak, rojak petis kegemaran awak.. saya lapar la.. jom la makan.. (sambil membuka bungkusan)

makcik : ooo x per la saya dah kenyang.. (sambil masuk kebilik)

the deejay was.. "arrrghh saya tersentuh puan.." thn the makcik reply.. itu lah hari paling sedey.. lepas tu saya x mengharap lagi apa2 dari suami.. saya dah kenal perangai dia.. mmg anti-klimaks..

my xpression..so sedey uols.. kalau i kena camtuh mau menangis sampai bengakak mata.. tah tah terus jadik kasim selamat..

sebenarnya pompuan a.k.a isteri, bukan harapkan hadiah yg mahal2 or branded (tp kalo dpt lg la bagus.. kira bonus la hahahaha...) i rasa kalo hubby buat suprise dgn sekuntum bunga ros pon dah membahagiakan hati isteri.. kalo x pon bawak isteri gi makan luar makan special la skit kan.. itu pon dah cukup.. but sumtimes lelaki ni buat mcm x kisah kan benda2 cam nih.. mcm hb makcik tadi tuh... sedey hati makcik tu kan..

seorang perempuan kalo dah kawen 200% cintanya, hatinya, kasih sayangnya, kesetiaaanya hanya pada suami tercinta (according 2 dr fadzilah kamsah but it is true) x salahkan kalau setahun 2 kali (anniversary n bday) sang suami men"suprisekan" isteri dgn hadiah istimewa sebagai menghargai jasa dan pegorbanan isteri.. huhuhu sensetip la sikit part hari2 penting kan uols..

huhuhu.. nnt hubby balik keja i nak diskas pasal cerita makcik tadi.. huhuhu hubby pon since i kawen x pernah buat suprise.. he did give me a special gift on our special date but.. i choose the gift myself.. he rather ask me wat i want instead of buy the thing by himself.. huhuhu..nak kena buat resolusi baru ni.. hehehe..

this coming mothers day tatau la plak my hubby ingat ke x?? since ths is the 1st time i celebrate mothers day.. hopefully dia ingat ler.. nnt after mothers day i masukkan entry baru pasal how i celebrate my 1st mothers day...

5 comments:

Moralle said...

in reality memang ader kan hubby-hubby yg lupa all this, probably doesnt happened to those yg baru newly wed or baru few yrs lah kan, but those yg dah berbelas dan berpulih tahun kawin?????? tuhan jer yg tahu hati seorang insan yg bernama isteri....wah this is yr first celebration with yr daughter an hubby, hope u hv a wonderful one sis, jangan lupa story mory k :)

m y a l i s h a said...

moralle : yup mmg ada since lelaki ni kekadang x sensitif langsung about ths thing..

thanks sis i hope sooooo.. i'll hve the wondeful one..

Blushwax said...

hhhmmmm...bloghopped over.

Very sad story. But but....er...generally men are like that? My husband dah kena lecture pekak telinga and bila isteri dah merajuk giler baru lah ada put in a bit of effort gitu. Hehe.

By the way, happy 1st mother's day to you!

m y a l i s h a said...

blushwax : yup generally men like tht.. urmm women more particular..

thanks blushwax.. happy mothers day 2 u 2

will add u on my blog list ;)

awinsjclarke said...

wah... k.ecah discuss mende2 ni dgn Elfie.. hehe dia pun kata if dia lupa suruh remind kan dia.. aduss tapi cam tak best la pulak nak remind2 kan ni.. cam minta sedekah jer.. or jadi ceti jer..

Dia kata mesti laa sometimes camtu.. coz perempuan always pikir mende2 yang detail however lelaki ni dia pikir yang major2 things. Hehe.. pastu dia kuar lak hadis kata perempuan kan ada 9 nafsu 1 akal.. that's why pikir all the nafsu thingy (flowers, hadiah).. lelaki pulak 9 akal n 1 nafsu.. so nak pikir how to cari nafkah la tu la ni aa responsibility keluarga aa.. hehe so mende2 kecik ni dia tak heran sgt.

kena nag jap tadi.. tapi this topic quite good leh gak bagitau dia yang perempuan I mean semua perempuan mesti suka kena puji, dpt hadiah, appreciation from "him"kan.