Thursday, May 28, 2009

Happy 3rd anniversary : date n dinner

salams all,

entry hari ni still in mood of anniverasry.. sorry ye kalo sapa yg terbaca entry aku ni n terasa nak muntah sila lah masuk ke toilet n muntah sepuas-puasnya.. i tak perduli uols.. this is memorable 2 me.. n furthermore.. who cares..this is my blog.. keh keh keh..

ok, yesterday spt yg dijanjikan oleh mr hubby.. kami ada date mlm semalam utk memeriahkan lagi sambutan anniversary kami yg ke 3.. co-incidently.. anniversary yg ke-3 we ols pon celebrate 3gether.. ye la kan.. kalo i n hubby je yg celebrate x besh la plak.. my munchkin x der... n sapa la nak jaga dia kalo kami celebrate berdua je.. nanti mr hb n me boring plak sebab x sapa nak kacau kami makan.. keh keh keh.

from home i take mrt with munchkin n set the place to meet mr hb.. wah wah wah.. mr hb wearing the ted baker polo shirt tht i gave 2 him.. ahaks.. i was... arghhh aku menangis lagi...menangis sukaaaa uols....

then we straight away headed to masjid for solat maghrib 1st since dah nak maghrib dah time tuh...after tht baru la pergi ke tempat yg di janjikan utk celebrate.. disebabkan we didnt booking earlier.. so the place is full of ppl celebrating something (tah i pon tatau..but really the restaurant is full of ppl). so the waiters kata they will contact us if there is a table for 2 and the half.. (half is for babies). while waiting for the table.. we take a walk n 15 mins later the waiter call hubby phone.. then apa lagi??? zassss we headed 2 my fave restaurant..
first pic taken while we waiting for the food.. amani show off her teeth.. keh keh keh.. as for a while she can sit inside the baby chair.. after tht.. hahahahaha.. hb n me main pass pass amani.. itulah tadi i kata.. kalau x der amani kang x der plak yg nak kacau hb n me makan.. but it was fun... may be she feels bored sbb mama n papa dia dok makan but she.. have to eat her own biscuit..




this is the restaurant.. the Bali Thai Restaurant.. as for me yg x kerja ni... it is quite xpensive lah makan kat sini but mmg sodap giler... makan utk 2 org $80.. but really the taste mmg superb.. i memang ler selalu teringin nak masakkan something special for hubby especially for special day like this.. BUT.. nak buat camner kan... i dun have my own kitchen... frankly speeking memang i teringin nak ada my own kitchen which is i kemas sendiri n i decorate sendiri... here, not my kitchen.. so hubby kena paham lah kan.. i did cook for hubby but not the complicated one lah.. yg simple2 je..



so sambung balik... while waiting for the main dishes... this is the appetizer.. keropok belinjau dengan sweet thai sauce.. memang sodap... tp x bole refill la plak.. keh keh keh..


this is our drinks.. the red one is sparkling vampire yg orange one is ice lime tea.. both was nice.. yg tetengah tuh saja enterframe jugak.. itu adalah seafood tomyam ye..

hahahaha.. ikan deep fry with sweet thai sauce... ada la rasa sour sikit.. but mmg sodap.. yg belakang tuh baby kailan with oyster sauce.. i loiiikkkkeeee..

yg tetengah tu dishes baru... cumi bakar.. urmmm very the yummy uolsss.. sapa2 yg terliur tuh i mintak maaf la ye...

masa makan tu biasalah ada selingan bersama amani... keh keh keh.. urmm apa lagi nak cerita ekk.. haaaa.. masa makan tuh amani kan.. nampak je waiter lalu lalang kat kami asyik la menyegih manjang ngan waiter2 tuh.. pelik kalo ngan waitress x nak plak dia menyegih.. wah wah wah.. anak mama ni... om the way of makan time tuh... amani dah restless.. mmg pon sbb weols dah kacau waktu tido dia kan.. so merengek la dia.. while i'm finishing my part.. hubby take amani out for jalan2 ler sekitar restaurant ittew..


tak sempat nak snap langsung gamba kami bertiga direstaurant ittew since bz dengan munchkin yg hok hek hok hek... well my munchkin yg menambah keceriaan di meja makan kami.. sampai org meja makan sebelah pon asyik pandang je taw...


habis makan maka balik lah kami semua ke rumah.. but b4 balik umah.. sempat la snap snap gamba kat sana sini.. kalu uols perhatikan amani x senyum langsung.. sebab she is in a bad mood tuh.. org dah mengantuk tp x disorongkan bantal.. mana x mengamuk kan.. but as she look at the camera.. she stop crying..





masa on the way balik tu.. amani dah o her way to dreamland.. sedap tidor atas riba mama sambil mendapat fresh milk.. keh keh keh..

sampai umah mr hb n me x abis2 lagi amik gamba while amani diletakkan didalam cott nya.. keh keh keh.. maklumlah.. masa kat restaurant x puas bergamba.. so kat bilik la tempat pemandangan indah mengambil gamba.. munchkin still tido..


ada few pic tp i tak masukkan takot kang uols yg tgk tak larat tgk sambil termuntah muntah lagik.. keh keh keh.. well nak buat camno.. that day was our day kan.. korang nak muntah tu.. korang punya pasal la kan.. apsal baca entry aku.. keh keh keh..

masa tgh snap2 pic.. our munchkin pon tersedar dari tidonya.. sambil buat muka pelik.. tgk mama ngn papa nya x abis2 pose.. dia pon tersengih sambil berdiri kat cott.. pastu as usual papa bukak kan baju munchkin sebab b4 tido terus sampai pagi.. usually i will wipe her body dulu.. sempat la plak mr hubby menggaya kan munchkin dengan half naked iitew.. auwww..siap buatkan sign "supersara" lagik.. n paste kat badan munchkin... mama plak ikut je arahan papa utk snap mana yg patut..

S for supersara ye.. not superman..superwoman.. supernanny.. dan segala super yg sewaktu dengannya..
and this morning i kemaskan bunga semalam utk diletakkan dlm vase yg mmg dah ada dalam bilik i.. i letakkan bunga yg bermakna ittew di atas dressing table.. where tht place is always can be seen by me la of course.. balance from bunga2 tu i letakkan kat bilik air.. utk menambah seri dlm bathroom ittew..

thts all i wanna write.. how romantic (for me lah kan) was our 3rd anniversary.. anyway thanks dear, for giving me such a memorable day for me.. it will always on my mind.. n to tell u the truth, one day, i'll tell our kiddy how romantic is their papa towards their mama.. keh keh keh alhamdullillah..


">

6 comments:

Bb Hussain said...

tak yah cakap saper baca nak termuntah..it's your blog.. u can write anything u want..
n one more thing.. happiness should be shared among friends..

m y a l i s h a said...

bibi : hehehe.. betul kata ko bb.. my blog..

awinsjclarke said...

ahakz besh baca entry ni.. laa tak terserempak pulak dgn family ni ... masa awin dok sibuk kat spore .. bawa my fren sarawakian frens on the same day! tau k.ecah ada date, tu yang tak nak kacau tu.. ahakz..

well happy anniversary!

p.s org yang akan muntah baca entry berbaur romantik ni, if dia sendiri yang jeles dgn kita... tak gitu.. sebab tu dia rasa nak muntah! piraaahhhh

m y a l i s h a said...

ooo iye ke tht day awin gi spore.. ala.. nnt nk dtg sini inform ekk mish u all guys..

huh.. x kuasa dgn manusia yg jeles..

Blushwax said...

Happy Anniversary to you and your hubby! Sori belated.

m y a l i s h a said...

thanks blushwax