Wednesday, April 01, 2009

matchmaking marriage

salams 2 all

topik aku masukkan arini sajor je.. since my little princess is on her way 2 dreamland.. so i take my lappie n keyed in new entry 4 2day..

i juz have a simple chat juz now with one of my fren (she is active blogger).. asked me regarding how i meet my hb?? well guys.. most of my fren notice abt this..

i told her.. we was introduced by our aunties.. yes we are matchmaking couples... urmm sound macam pelik sikit.. she reply.. tak ada la pelik pon.. since my age n his age pon dah terlajak.. so my mommy worried if i dunwan 2 get married so she intend to matchmake me with someone that she noe..

alhamdullillah my mommy propose 2 my aunty... then my aunty took my mommy place where she had a simple talk with his aunty (aunty beraunty kah kah kah). co incidently.. his aunty ask him whether he wanna noe more bout me.. then the process started n we have meet n blah blah blah.. till we married then till now n insyaAllah till akhirah.. aminnnn

the blogger say.. i dun belive it.. zmn skang pon ada lagi yg nak matchmake ke?? for me i rather go for find my mr right by myself... no no no.. i dun trust matchmaking marriage.... ii'm afraid tht the other party will not show his true colors.. u take risky relationship at first steps arent u?? well my fren.. actually it is up 2 the individual...as 4 me.. it is not a risky lah.. but at first we juz had a simple talk 2 noe each other.. n we started with fren.. then it goes deeeper n deeper.. hahahahaha

n may b for me.. dah ditentukan i meet him by this way.. actually b4 this me myself oso prefer if i noe exactly the mr right.. but then tunggu punya tunggu.. carik punya carikk.. x jumpa jumpa.. so why not i juz try 2 noe him by my aunty.. alhamdullillah la kan..

no matter u find ur mr right by urself or using a matchmaker service (ahaks service ke??) asalkan korang bahagian dengan mr right korang tu dah ler.. well guys.. camner ngan korang lak?? korang kenal sendiri ke or else use matchmaker?? hahahaha..

10 comments:

Bb Hussain said...

aku..kenal sendiri pun tak..match making pun tak..sebab aku tak kawin lg..heheheh..

m y a l i s h a said...

bb : aku rasa mr right ko org jauh ler.. tah american ke.. tah european ke.. tah australian ke.. tah japanese ke.. mexican ke.. arabian ke.. azerbaijanese ke...hik hik hik sbb tu ko lom jumpa lg.. sabo sabo.. 1 hari mesti ko jumpa mr right ko tuh..

Redhzuan Daniel said...

sulawesi uolsss..

Bb Hussain said...

uiks..sempat uolss mengomen erk..hahah..sulawesi pun ok la..klu beriman + kaya..hehhehehe..

Anonymous said...

salam , saya ada baca u komen di honey bee, saya rasa mtak baik u kutuk si senah macam tu.I pun tak kenal si senah tu tapi i rasa dia telah di aib kan oleh honey bee, sebab komen i yg menasihati dia secara baik pun tak di siarkan,by the way i ada call la gi si senah tu , dia tak cakap banyak pun, tapi dia terperanjat bila si hanis buat dia cam tu sebab dia tak cakap pun yg macam hanis tulis dalam blog dia.Apa2 pun maaf sebab mengganggu u ye.cuma ingin meluahkan kekesalan

m y a l i s h a said...

2 anonymous thanks 4 the comments..

wat does ur statements means:

"I pun tak kenal si senah tu"

THEN u wrote

"by the way i ada call la gi si senah tu"

WATEVER la anonymous.. btw, this is my blog n the comments should be related n appropriate to the topic i've entered. i wonder.. u nvr blogging ke?? erkkk??? the makcik senah topic is out from my blog ya.. pls pls..

chill

bdk ujan said...

huuhu..me too..kiteorg pun kene kenen2kan dgn kawan2 kiterog..kes lebeh kurang samer la..org kenalkan..lepas jumpa trus rasa something..pas tu bercenta ala2 tak la ikhlas sesagt coz dah serik asik jumpa wrong guy jek, malas nk berharap sesgt kan..then 2 tahun kenal hati budi sket2 trus kawen..abis crita..hhehehee

awinsjclarke said...

uish cam lebey kurang jer dgn citer bdk ujan ni .. kenal 2 tahun terus nak kawin ni .. tapi lum lagi laa kan ..

We actually first met bersua muka masa Hari Raya Pertama 2006, ahakz .. masa kenal dgn dia bulan 7, a month after my dad had passed away.. masa tu pun kenal kat internet pasal nak jual product(tak tahan tu) huhu... sekali terjual diri sekali ..chewah! Tapi masa tu mmg takde cover laa buat cam lagak nak wat bisnes bukan cam dulu2 if tau jer ada mamat mesti control cun.. ahakz.

Mmg lawakz ... so our love is cyberlove.. and his work pun about blogging and internet.. tak lari mana pun. ahakz :)

uzie said...

huh...bdk ujan sama mcm i uols..kwn i test market gunakan i nak tgk my hubby ada respone tak kat pompuan bleh gitu???dia yg syok dkt my hubby ckp i krm slm,skali my hubby mmg syok dgn i dlm diam huhuuu..kebetulan i pun tgh frust berchentaaa..asik frust jerrr..takper ar coba ku coba..kwn selama 6thn tunang 1thn now dah anak 1 huhuuu alhamdulilah..kwn gadohh,kwn perang,kwn syg,kwn tido sumer dia,si ucuk-bacin my lovely hubby...hikkk

m y a l i s h a said...

budak ujan / awin / uzie ---> that means korang kenal thru kengkawan ler.. dah jodoh kan.. but awin je from cyber ye awin.. ayat x hengat.. nak promote brg terpromote diri sendiri.. hehehehe.