Tuesday, April 14, 2009

Incredible !ndia part 2

selesai hari pertama kami kat wedding tuh.. sambung balik.. on 2nd day after bfast mohan ajak kitaorg gi indian ocean. n the journey takes about 4 hrs.. huhuhuhu.. sakit lagi montot aku.. amani siap tutup tinger lagi since dia x leh tido dlm kete sbb en driver asyik horn je... sempat juga diorg bawa tgk mcmana garam diproses..

u noe wat.. after 4hrs journey. ingatkan pantai seindah redang island ke...paling x pon mcm desaru nyer pantai.. huh hampeh... pantai dia keruh nak mampos.. but for them dah cantek banget.. cuma apa yg aku bole kata memang besar n luas giler lautan ittew...

after menghabiskan masa sambil berjalan2 then.. went back 2 hotel n having dinner.. pastu zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.. the next day wakeup early coz nak balik spore.. so after bfast mr driver dah pon tgu utk anta kitaorg ke trichy airport.. urmm

dlm perjalanan tu sempat ler aku snap few pic.. pic org kencing kat tepi jln pon sempat aku snap.. btw, itu bukanlah 1st time aku nampak org kencing kat tepi jln.. more than 5 times.. since i touch down india.. huhuhuh..

flight balik lak naik indian xpress.. frm trichy pergi chennai.. kena tgu 1 hour dlm plane kat chennai then baru fly back to spore.. well biasa la amani mana bole panas.. dlm plane tu rasa mcm warm gitu.. dunno y.. we've asked the stewardess but then she told us.. the aircond is fully function... huhuhu nak buat apa.. dah dia ckp gitu.. so aku terpaksa "meng-half naked-kan" anak dara aku yg sorang ni.. kalo x mau nya dia merengek sepanjang perjalanan... sebenarnya x ler begitu panas but the aircond mcm segan nak keluar gaknya..sampai landed kat spore baru aku pakaikan baju semula.. mcm mcm...


kedai2 di tepi jalan..

restaurant yg ada ditepi jalan.. do u dare 2 have ur lunch here??



lagi gamba restaurant di tepi jalan.. i'm asking u again... dare 2 eat here??


org tu jual roti prata aka roti canai.. dare 2 eat here??



process membuat garam.. longgokkan garam kat tepi2 kolam tuh.. but that one havent go thru the process yet..



at india ocean


tgk ler pantai derang.. for us..cam biasa je kan.. but for them.. dah bagus bangett


very the luas indian ocean nih..


rumah2 di tepi jalan



kat luar sangam hotel masa ni kol 7 am (india time msia=9.30am)



view depan hotel.. mengediks sebelum balik..


mama n amani berdua.. while papa jadi amature photographer


our lugage


auto dan model2 auto

kereta lembu


kedai2


pasar mereka


this tample is been carving from a big n huge rocks..


mari kencing di tepi jalan


pemandangan biasa utk lori2 yg membawa barang..



anak ku yg half naked dlm air plane ke spore

No comments: