Wednesday, April 15, 2009

Amani dah tumbuh gigi


salams all readers..

heheheh entry kali ni tajuknya mcm klaka sikit.. tp itulah hakikatnya...my cutey munchkin dah tumbuh gigi..

actually 1st time terasa gigi nya masa kat india 10 apr aritu.. sampai my bil nyer wife kata "huh.. anak ko nak tumbuh gigi pon pilih tempat.. kat spore x nak tumbuh.. nak kena jumpa dayang2 senandung baru nak tumbuh.." ekekekeke..



sekarang ni amani mcm moody je.. yea.. may b she feel uneasy.. makan pon kurang... alhamdullillah she didnt get fever.. i'm monitoring her body temperature.. takut jugak...

punya lah xcited papa n mama dia.. last sunday siap gi cari toothbrush utk our cute munchkin... at last... mama beli satu (spefies-toothwipes) n papa beli toothbrush blue color lagik... kata papa toothbrush tu specially design 4 baby yg ada 2/3 teeth.. actually tooth brush amani masa baby lg mama dah belikan yg clear punya tuh.. from mothercare.. since her tongue selalu ada putih2.. so every morning mesti kena sental punya...

so guys.. saa2 yg ada xperience utk hilangkan uneasy feeling pada baby yg tumbuh gigi sila2 lah berkongsi ya.. thanks..


2 comments:

e i c a h said...

salah satu cara..basahkan towel..sejukkan dlm freezer then bg dia gigit towel tu...

m y a l i s h a said...

thanks eicah.. i will do.. ciannya baby ku.. sampai demam plak..