Thursday, March 12, 2009

simple n touching conversation

salams 2 all readers..

well.. as 4 2day entry, i wanna share something regarding my conversation wit my hubby.. though tht discussions is few mths back (i think on dec08).. it is really touch my feeling as his partner, lover n wife..

the talk is likely started wif amani.. and the situation is being helded inside the car at the second link checkpoint.. since tht time was raining n heavy trafiic on the way 2 jb so.. it kind of bual2 kosong je...

me : dear, agaknya u benarkan amani kawen dlm umo berapa?? bagi la range??
hb : hahaha.. she stil few mths n her mama berangan nak terima menantu pulak??
me : no.. juz asking u.. since kita kawen lambat.. so i dun wan my baby pon kawen lambat juga nanti x dapat i nak tgk my cucu.. 4 me the rite age 4 amani is 25 lah.. kalau dia kawen 25.. by 26 dia dpt anak...
hb : hahaha.. kita bole merancang tp yg tentukan hanya Dia sayang..
me : iye la i noe tht.. ni ckp2 kosong je dear.. berangan je la.. ehehehe.. tp kan dear.. if amani married at 25 my age tht time will be 57.. wahhhh n u plak will be 67.. kesian kita kan dear.. kalau kita umo panjang dpt la tgk cucu kalau x panjang x sempat la tgk cucu..nak buat cam mane u yg lambat propose kat i.. heheheh
hb : hmmm i noe.. i realized tht.. i x harap i dapat tgk cucu i.. may u boleh la tgk cucu kita..

i'm quite emo this time..

me : apsal u ckp cenggitu.. x baik tau u ni.. biarla kita happy sampai tua n dpt tgk cucu kita sama2 apsal plak siang2 u ckp i sorang je bole tgk cucu kita... i x nak u tinggalkan i sorang2 dear..
hb : x per la.. anak2 kan ada.. diorang bole jaga u.. lagi pon kita x bole paksa anak2 kita nanti kawen awal juz bcoz kita kawen lambat..

masa ni aku ckp sambil air mata berlinang..

me : dear.. x nak la cam tuh.. kalau bole biar i yg mati dulu..
hb : eh eh ada plak cam tuh..
me : u ingat anak2 bole jaga i, sama ke dgn u jaga i.. x kan sama dear... i bukan nak kata anak2 x nak jaga i.. but situation akan dtg we wouldnt noe.. lagi pon kalau anak2 kita dah berfamily x kan i nak sebok2.. i x nak.. i tau cuma u je yg bole jaga i dengan baik..only u..dear..
hb : jgn la sedih.. kalau u ckp camtuh.. i oso same thing.. tp kita semuakan dipinjamkan oleh Allah SWT.. u, amani adalah pinjaman untuk i.. while i n amani pulak adalah pinjaman utk u.. kita x tau sayang..

after tht i juz terdiam.. n berdoa dlm hati supaya kami dipanjangkan usia dan dikurniakan kesihatan.. n hubby tgk aku cam sedey je.. dia bukak topik lain.. 2 make me happy.. but tht conversation really buatkan aku sentiasa mengingati Allah SWT.. segalanya terletak atas kehendakNya juga.. kita hanya sebagai hamba hanya boleh panjatkan doa.. malam tuh after solat isya ngan hb.. i hug him tight.. n say..

me : i dun wan u leave me alone.. i need u till the end...
hb : i noe.. me oso same thing sayang.. u noe wat??..i never had such a great partner, gud listener, n the best lover like u.. u n amani are everything 2 me.. kita hanya bole berdoa yg terbaik sayang.. u noe that rite..

hb kiss my forehead... after that he cook 4 our dinner.. hahahaha.. he cook maggi mee n make milo ice.. tht the only thing he noe 2 cook.. but the taste was superb.. thanks dear i luv u so much..

6 comments:

aniza said...

very touching!

uwaaaa ni terasa nak kena kawen this year gak nieh!

aku doakan semoga uols sekeluarga bahagia hingga ke akhir hayat.

m y a l i s h a said...

kawen niza.. jgn x kawen.. lg cepat lg bagus.. kalau boleh b4 aku peknen yg no 2 ye..

zarina said...

cedih..sob sob..sy pon nak baby cpt2laa...may Allah bless u n family..happy sgt2 tgk k.ishah bahagia..doakan kite eh k.ishah..takut nak menempuh alam kawin ni..hehehe...harap2 everything will be ok..amin...

aku yang menaip said...

huhuhuu...agak touching la... :(

uzie said...

selalu gak terpikir mcm yg ko pk cah!!bila teringat jer aku akan peluk hubby kuat2 sampai hubby terjaga dari tido tanya naper??hikk..kalo bleh biar aku yg pergi dulu!!tapi kalo gadohhh mcm nak pecah suara aku,lupa dah apa yg aku sedeykan hahhahah...

m y a l i s h a said...

ina - insyaAllah kita doakan yg terbaik utk ina..

sally - urmm touching..

uzie - x sangka ko pon bfikiran sama cam haku..