Monday, March 16, 2009

pampered day..

last weekend was the superb weekend for me..huhuhu coz i can spend all day long with my beloved hb n munchkin.. luv both of u.. muahhhkss..

well not juz spending the day with both of them but.. it was my pampered day.. ahaks.. actually we've planned 2 attend iezahnet wedding.. hahahaha.. but u noe wat.. i didnt noe that the sch holiday has started.. n.. on that day we wake up late.. biasa la ari minggu... ingat nak masuk jb kul 12.. but then we stuck on heavy traffic jam... so we were at causeway 2 hours.. buang masa je kat situ.. sampai je kat jb chckpoint.. our stomach bergendang gendut.. especially mine.. hahaha.. so hb said dah lambat pon nak gi wedding tu (really sorry eizahnet..) n since hb pon ada urusan sikit kat jb, so we headed 2 pelangi.. which is my fave place satu ketika dulu..

sampai je kita org gi melantak dulu.. huhuhu.. x sempat nak snap gamba sebab both of us ditahap kelaparan yg maxima.. amani mama dah kasi mamam siang2 dlm kete since i have prepared her porridge from home..

dah abis makan suddenly hb asked me... "u said u wanna cut ur hair..so y not u try tht sallon??" aku pon ok je la since rambut dah panjang n rimas.. so masuk saloon ni.. wah wah wah.. best giler saloon tu.. yg handle my hair tu professional hair stylist.. nama dia marcus.. (selama ni aku gunting rambut kat saloon mei mei je.. hehehehe x penah jumpa professional hairstylst) hmmm siap ada consultation lg pasal rambut... then dia suggest utk betuk muka aku.. rambut yg sekian sekian sekian... yg best nya.. tetiba hb suruh aku rebond my fringe... apa lagi kesukaan la aku... dr dulu aku nak rebond fringe aku ni tp belum dpt permission... ahaks..



amani pon sampai penat tgu mama dia rebond n cutting.. sampai bila si marcus n assistantnya doing something on my hair dia amik wet tissue n put on her head.. gaknya dia pon nak rebond juga.. hahaha.. seb baik sempat aku snap..


kesian gak aku tgk hb n amani.. sampai penat tgu rambut aku siap.. it takes about 3 hrs man... amani siap tertidur kat situ.. nasib baik sambil tgu tu kat situ ada sediakan cookies n coffee for free (hah!! iye la free tah tah dah masuk dlm bil skali.. hahaha x kisah la asalkan aku hb rasa aku chantek dah ler...seronotnya hari tu..)


lepas siap rambut aku tuh.. wow!! i'm impressed!! inikah aku.. ahaks.. hb bisik.."yang, u look different n i lovee it".. aku plak senyum senyum mentel lah.. kakakakakaka.. but really i'm satisfied wit their service... walaupon beratus RM yg terbang but hubby blanja so x kisah la kan...


then hb kata.. "amani... papa lapar la.. tgu mama siap.. sampai pewot papa dah begendang dah ni.." hahahaha.. hb tanya kat mana best nak mamam so.. aku mmg fave restaurant ni... nak nak masa keja kat cosmo dulu.. banyak kali gak la mkn ngan sally kat sini.. peaceful je then menu pon sedap gak.. sally ko teka la tpt ni ye... windunya nak makan n gosip ngan ko... heheheh





amani faces.. hahahah wat a cute face anak mama ni... as though dia bole mamam apa yg mama n papa order... but hey sayang.. it is not the time yet... mama has bring a foood for u.. mama masak kat umah n letak dlm hot flask.. seb baik ada hot flask ni.. so amani mamam chicken poridge dengan kenyangnya..


mama n papa order pizza, garlic bread n soup (superb seyy), n brownies (sedddappp..).. x lah banyak kita org order sbb pewot mama masih kenyang lg (hasil melantak cookies kat saloon tuh gaknya)..


the bread was 4.. but missing


oooo missing bcoz of u rupanya.. papa amani yg lapar selepas 3 jam menunggu mama berdandan (cewwahhh)




heavennnnnnn.. reallllyyyy.... next time konpem akan ku tarik en suami pergi kesini lagi... bole kan dear?? i'm craving 4 this rite now...



amani dgn muka ala2 manja eating her rusk.. she dun wan her porridge... luckily mama bring some rusk 4 u sayang





after mengahbiskan masa mamam kat sini.. jalan2 sikit dlm pelangi tu n masuk kat metrojaya since aku ternampak poster yg besar badak "sale sale".. apa lagi hati aku membuak buak nak bershopping... terus melangkah dgn jayanya sambil menarik hb n amani.. sempat la rembat baju amani n certain other things.

wat a wonderful weekend i have.. thanks 2 hubby 4 sponsored everything for me... len kali sponsor lagi cenggini eh.. ahaks... really appriciate it...

2 comments:

zarina said...

nak ler tgk rambut baru u tu..hehehe..

aku yang menaip said...

haila...aku ingt that place.tapi sungguh la aku lupa akan namanya.huhuhuhuhu....

ha! VIVO!hehehhhe....

wah..bestnye dimanja2kan camtu.nak la gak...hihi...saya pon nak tgk rambut!nak tgk! nak tgk! (sambil golek2 kat lantai mcm sara merajuk)

ok..len kali anda ke sana, harus la mengajak saya ye.kalau x, mknan itu tentu x berapa enak.*wink*wink*