Monday, March 23, 2009

MINTA PANDANGAN : JJCM area JB

salams isnin pd semua..

as 4 2day entry... nak mintak suggestion from u all out there regarding "TEMPAT MAKAN AREA JB". kira cam JJCM (jalan jalan cari makan) heheh :P bukannya apa.. since aku selalu la jugak turun JB especially time malam so.. kekadang tu membawa pewot kosong yg perlu dilantakkan di sana.. saja tuka selera makan..

selalunya aku n hb makan kat
  1. singgah selalu danga bay (ni aku rasa template place 4 sporean :P kekadang nyampah gak gi sini tp food dia sedap juga may b banyak MSG gaknya heheh)
  2. gazebo tmn suria (time single selalu makan kat sini)...
  3. kat area BBU Remaja tomyam (but makan tomyam kat situ ampeh.. banyak serai n bwg je)
  4. zz restaurant (dah ler mahal pastu certain food x sedap sgt.. cuma sup tulang je sedap pastu banyak nyamuk.. takut plak kalau bwk amani kesitu)

cause tempat2 tu rasanya selamat n dah berkali2 gi situ.. hb n me kekadang masuk jb time weekdays mlm.. saja nak mkn kat sana..

so guys kalau ada tpt mkn yg sedap (yg korang pernah try) kat area jb n restaurant tersebut di buka pada waktu mlm sila la drop the address in my comment box ya.. thanks a lot...

8 comments:

Bb said...

ecah..aku tak biasa makan2 kat luar dah la ni..emm tp tahu la skit2 tpt2 makan..kat senibong..tp alamat cari sendiri la..heheh
la ni aku tersuka plak makan kat kedai mamak..hahahah..makan tandori kat tmn sri pulai..belakang utm..sedap sehh..huhu..

m y a l i s h a said...

ooo senibong.. eh.. aku tahu.. jln frm area permas.. but tuh pon tpt makan typical org spore..

dulu rega dia berpatutan but now.. mahal sey.. melampau derang charge..

but nway bib thanks 4 the info.. kat tmn u mmg bnyk tpt mkn cuma a bit jauh la.. but may b i can try one day..

aniza said...

i miss GAZEBO!!!!!

m y a l i s h a said...

aniza - best giler kan tpt tuh

zarina said...

kat senibong ada 1 kedai nama die 5corner kot..sedap n berpatutan..slalu gak book table kat c2 sampai akak kat c2 dah kenal dah..k.ecah tryla.. yg mamak tmn sri pulai tu mmg sedap tau..restoren kassim kan k.bibi..try n.lemak ayam die..uuuiii..sedap tau..ntah die ltk ape ntah tu..hehehe...lain2..kat area skudai gak..restoran lokman..tomyam die sedap..erm..kat mane lagi ek..ooo..murtabak kg melayu ok gak k.ishah..hehehe...

m y a l i s h a said...

thanks ina..

Bb said...

yea ina..restoran kassim..emm..nanti aku try la nasi lemak ayam dia..hehehe..
ina..adakah tomyam lokman sesedap tomyam gazebo...so far aku rasa tom yam gazebo la paling aku suka sehinggakan aku tak nak makan tomyam kat tpt lain dah..huhu..

m y a l i s h a said...

yup tomyam gazebo.. pekat pedas.. manis.. masam.. complete rasanya.. semua.. yum yum yum.. ala bib ko mengingatkan aku pd tomyam gazebo yg dah lama aku x makan ni...