Friday, March 13, 2009

mami jarum

salams semua..

hari ni aku aku sangat la bingit pada seseorg.. well well well... jadi utk melepaskan perasaan amarah aku ni mari memasukkan entry baru kedalam blog..

actually this thing dah banayak kali terjadi cuma aku rasa ok lagi but now.. mcm dah melampau la plak..

ada la sorang kawan aku nih.. chat ngan aku kejap tadi.. aku pon bukan lah rapat sgt ngan dia.. but since aku mmg x kisah kalau bkawan ngan sapa pon as long as ko x kaco idup aku dah ler kan.. i got nothing 2 lose apa kalau setakat bkawan..

butiran chatting spt berikut..

si sengal : cute la anak ko

aku : thanks.. baby semua cute

si sengal : tp kurang satu benda je..

aku : (terperanjat) pedia??

si sengal : anak ko ni mcm org susah la plak.. seurat brg kemas pon x der..

aku : aku memang x suka dia pakai brg kemas.. sebab mama nya pon x minat.. lg pon dia dah pandai crawling n baru nak belajar jalan, so i think it is quite dangerous..

si sengal : tapi.. entah la ekk.. kalau pd pandangan aku.. org bole kata cam hb ko x mampu nak belikan..

aku dah menyirap+mengoren+mengopi dan segala me.. toin toin toin... apa kena mengena dia ngan anak n hb aku... biadap nyer kawan..

aku : kalau hb aku x mampu nak belikan so what"s ur prob?? as long as aku x kacau idup ko n x amik duit ko dah ler..aku bukan mami jarum yg pakai segala gold kat leher sebesar rantai kapal sampai leher aku tertunduk sebab berat n pakai cincin kat 10 jari n gelang sampai ke siku...

si sengal : apsal ko tetiba emo plak?? aku ckp yg betul..

aku : aku pon ckp yg betul.. ko pikirkan lah sendiri...

geram seyy aku.. b4 this ada la 2 or 3 org makcik kampungan walaupon dok bandar metropolitan yg tegur anak aku x pakai brg kemas... tapi itu makcik but yg ni umo lebey kurang aku beb... tp mentaliti mcm org 50 tahun..

entah ler.. alahai mami jarum..

8 comments:

Anonymous said...

Eh eh ada gak org penyebok pasal hal org laen eh? Mental prob tu.. kt lak highblood kechah..ish ish worst - Atosh

Bb said...

uiks..manusia ini mcam pun ada ka zaman serba moden nih..pity u..

aniza said...

aku rasa kan kak ecah...anak pompuan dia la kan...

* masa lahir doktor sepit pusat baby dia dengan sepit emas
* dah besar skit dia tindik telinga dengan subang emas
* pastu pakai rantai emas
* gelang tgn emas
* rantai kaki berloceng emas

but u know what the baby say???

Ooooohhh very the LEMASSSSSS!!!!

pastu bg alamat penuh rumah dia kat peragut ke perompak! haaaa btol2 berbaloi culik anak dia bersalut emas giteww...hak hak hak

m y a l i s h a said...

atosh - huh.. (sigh)

bibi - yup pity her.. we all classy x kuasa berbarang emas segala..

aniza_s - hahahahahahaha gelak beso aku aniza oiii.. part sepit tali pusat emas tuh... bahaya beb.. kalau emas segala satu badan.. part culik2 ini i takutttzzz moga djauhkan ler..

sally said...

hahaha...mcm2 hal la manusia ni.menda2 mcm tu pon nak kecoh.as for me pon sbnrnye x brp suka nak pkikan ank brg kemas, brg kemas ank aku MIL aku yg sponsor.hahahhaha....(mampuih la kang kwn ko tu kata aku xde duit nak blikan ank brg kemas sdr).Dah mmg kemestian la MIL aku akan blikan cucu2 dia brg kemas.Dah org nak bg, aku terima je la kan.huhuhu...bkn aku pon yg pki.

tp seriously, me as a mom kalau blh xnak diorg pki emas2 seme tu at this age.bahaya kan.tp kene la gak jaga hati MIL kan...kang dia kata x appreciate plak.

k la, klu kwn ko risau sgt, apa kata suh dia je la blikan brg kemas ank ko.hihihihi..

uzie said...

Aku yg suka pakai pun(x byk ar) tak kuasa nak pakaikan anak emas segala....takot uols,anything happen meraung i nanti..
Tapi anakku...adoiiii
balik keja jer terus tanya mana emas yg kakak pesan nak 3,rantai,gelang&gelang kaki...toingggg pitam aku weiii
lastly aku belikan gelang yg reganya rm4.90 huhuuuu cukup2 gumbira siap ckp "kakak suka time kasih mama" hikkk..saboo jer arr cahh..meme gitu arr manusia,lantak arr paluli sama dia

m y a l i s h a said...

sally : hahahaha.. haah.. MILn my mom ada gak kasik brg kemas kat amani tp masa raya aritu je aku pakaikan... tu pon for few hours je..

uzie : pandai ank ko ekkk.. huhu.. seb baik dia x mintak kat ko gelang ala2 mami jarum..

zarina said...

uish..ada lagi org yg mentality die yg agak senget sket..ape barang pakai barang2 kemas zaman ni ooii...ntahnye..igt mummy jarum ke..huh..gonjol!!!