Monday, March 30, 2009

it is monday again..

salams to all readers..

2day is monday.. huhuhu.. nak tgu friday to the weekend lambat lg.. lagi 4 hari.. hahahaha.. sounds funny rite.. coz suppose monday blues datang pd mrk2 yg bekerja.. but for me.. every weekend aku nanti2kan.. n fyi, every weekend aku n hb dah plan nak kemana.. since tu je la masa yg ada utk aku, hb n baby bersama.. dgn erti kata lain kami bertiga tanpa ada org lain..

as when the sunday, ring down the curtain (like yesterday..) i'm started countdown for the next weekend.. again :(

n for this weekend.. may b we will a bit bz.. since saturday ada wedding invitation (mrs zarina 2 b) n sunday plak ada bday invitation (adam 1st bday). kedua2nya dlm perancangan kami utk dipenuhi..

ada org tanya aku.. KO RASA.. APA YG MEMBUATKAN KO HAPPY PADA MASA SEKARANG?? senang je jawapan aku.. to be together with my cute family.. which means only hb, amani n me.. itulah masa yg paling happy utk aku.. HANYA KAMI BERTIGA..

then the person asked me again LORR SIMPLE NYA ITU JE KE?? KALAU AKU AKU NAK SHOPPING BRANDED THINGS KE.. HOLIDAY KE.. hahahaha.. for me.. shopping 4 branded thing?? bila2 pon bole asalkan ada duit.. holiday.. tgu betul2 free baru la holiday.. buat apa dlm masa sekarang dgn keadaan tergesa2 nak holiday..

aku bukan la "pisau cukur" utk menghabiskan segala duit simpanan hb aku juz for branded stuff.. seems like i'm sellfish.. kalau aku nak buat camtuh dah lama dah aku buat.. but.. i'm juz simply being like me.. i'm not type of ppl that everyday mesti nak keluar rumah n bershopping.. aka shopaholic person.. since i'm not working.. n fulltime hwife.. kalau nak shopping melampau tuh x sampai ati bila tgk muka hb.. iye la.. my hb is a very the very workaholic person.. tetiba aku nak abiskan duit dia juz for my branded things.. no no no..duit yg dia bg every mth pon dah memadai utk aku beli apa yg perlu utk aku n amani.. alhamdullillah..

may b kalau duit yg aku dpt tuh hasil dari pekerjaan aku sendiri.. huhuhu x pikir banyak beb.. dengan senang hati aku akan menghabiskan duit ittew di shopping shopping center.. but not money frm hb..

hb aku pon x la zalim sgt..sbb nomally once a month i'll go for facial (since my sil ada beauty center) n body massage. itu routine every mth.. kalau shopping baju ke.. ada la sekali sekala.. hb pon takut gak since pernah masa baru kawen dulu kita org gi syarahan agama.. n the ustaz says.. "suami WAJIB membelikan isteri 3 pasang pakaian utk setahun (sekurang2nya)termasuk pakaian dlm sekali dgn kemampuan suami.. sekiranya di abaikan.. dan isteri x menhalalkn..maka di akhirat kelak.. suami akan sukar utk dihisab dirinya..."

kalau holiday.. huhuhu.. mmg aku idam2kn.. but bukan pd ms sekarang.. pd aku.. kalau nk holiday mesti nk plan bebetul so tht hb x la asyik pk kan keja dia juga time holiday.. nnt x best la plak.. so far kami belum sempat nak pergi holiday bertiga.. insyaAllah satu hari nnt akan aku plan..

hahaha.. juz 2 share my thoughts n feeling this monday morning.. huhuhuhu..

1 comment:

scarfzit said...

hie visit me for new tie rack scarves collection. stock clearance for plain shawls rm10. tq. :)