Thursday, March 19, 2009

i need ur opinion n comments

haiz... salams all..

urmm where shud i start.. well well well.. since amani lena dibuai mimpi.. so her mama take this opurtunity 2 blogging.. urmmm arini ari kamis malam jumaat.. dah nak sampai ke hari jumaat pon..kejap je masa belalu yekk

well guys.. i need ur opinion or any comments 4 wats i'm gonna key in thru this bloggie.. urmm u noe wat.. everyday 4 me is a same boring day.. can i say that?? i need someone 2 talk with.. to share an idea.. nak berbual ke.. but hey.. it is not that i'm saying i hate this life so much.. no.. juz i'm bored being at home all day..

pagi lepas mandi n mandikan amani.. bfast with hb then hantar hb pergi keja di muka pintu..dgn mendukung anak manis (heheh my princess la tu) dan melambai2 sampai la kete hb aku x nampak baru masuk dlm umah (cewahhh).

then bersihkan bilik tidurku (since umah semua maid my sil yg kemas)

pastu.. masak pastu tidokan amani sambil tu sempat bertenet (blogging fb etc).

12.30 amani bangun suapkan lunch utk dia pastu aku plak lunch then naik atas (bilik aku kat tingkat 3-uhhh bilikku syurgaku) solat pastu ajar amani guna flash card..

abis belajar nyanyi2 ngan amani then dia ngantuk.. kul3pm normaly she'll take a nap..

bagun tido mandikan amani then panaskan makanan dia atau masak yg baru 4 her dinner pastu suapkan dia kat luar umah sambil bersiar2

masuk umah panaskan lauk utk hb dinner.. pastu dok countdown kol bape la hb nak balik.. urmmm kekadang hb cal balik lambat.. sedey lah aku.. sbb kat sini aku x der kawan accept dia je..

after dinner naik atas (bilik) solat.. after solat isya' baru turun kat living room tgk tv.. sambil layan amani.. kol 10 or 11 naik atas utk tido..

then the thing repeat again n again for 2morow n sekian kalinya.. uhuhuhuhuhu... boring nya...

i need someone 2 talk.. nak cerita pasal apa saja.. my hb always bz.. kekadang awal pg keluar n balik lewat sekali.. i understand he is bz doing his biz n it is 4 me jugak but then i dun hve time 2 socialize.. since b4 this aku bukan lah org yg bole dok umah je cenggitu.. i need something different 2 do.. tapi apakah benda itu?? ntah ler...

seb baik on sunday hb off.. kalau keja gak on sunday bole mati keboringan aku.. but sumtimes sunday we spent with my family or his family.. kekadang je dapat superb sunday yg mana kitaorg dapat "3gether" tanpa ada org lain...urmmm

sbb tu la kalau korang perhatikan aku senang sekali menghapdet blog.. since aku BORING sgt... well korang tlg ler bagi cadangan apa yg bole aku buat utk menghilangkan boring aku nih.. segala cadangan akan menerima tiket penerbangan pergi balik ke somalia.. hotel korang cari sendiri la..ye.. tiket penerbangan sumbangan somalia airlines.. heheh..

13 comments:

matni said...

oit kechah, ko ni same kes la ngan bini aku.. kesian gak aku tgk die dok rumah je... ntah lah aku pon tatau nak buat camne.. kalo ko dapat idea bernas ko share la ngan aku skali huhuhu..

m y a l i s h a said...

okie dokie matni..

heheh..

aku yang menaip said...

ko meniaga la kak ecah.kekkeke...blajar wat cupkek ke...cari lobang jual brg2 baby ke..hapa ke..pastu leh aku tlg bli.kekekkeke

m y a l i s h a said...

pernah gak terpk camtuh sally.. may b brg baby.. coz aku survey branded things kat jb some of that mahal bebeno.. since kat msia import duty 30% (if i'm not mistaken) kalau spore.. import duty x setinggi itu sbb tu kat sini lebey murah skit..

thanks sally.. nanti aku poskan airline ticket tu.. kakakakaka.. ko nak ke gi somalia??

awinsjclarke said...

best nyer laa hai .. kak echah ni byk free time..

awin ni .. jgnkan nak free time ari sabtu ahad pun sesikit jer dpt superb weekend tu...huhu

if laa awin ada masa free time cam akak kan.. awin nak buat :

6-10am : wat nasi lemak power.. jual kat depan taman

11am-12pm : gi kelas mengaji @ bahasa arab coz kat sini ada kelas ngaji free xyah bayar.. gomen sponsor.

1pm-2pm : tgk citer best kat tv3 ... skrg dah xleh tengok

3-6pm : update skill memasak, kemas rumah, membasuk ke gitu and go for playing tennis

7pm-8pm : solat n tazkirah diri sendiri .. pasal byk naaa dosa awin ni

8-8.30pm : tengok news

8.35pm - 9.30 : Aerobik... kat sini 5 kali kelas only RM25.. tapi if buat kat rumah leh .. cuma tak motivate jek

10pm-11.59pm : cari duit online.. jual barang terpakai ker.. baju yang dah 10 kali pakai leh jual.. dapat duit tu beli yg baru pulak.. huhu tak gitu
pastu masuk forum cam sally .. leh share2 ideas

ok tu jer .. if i ada sebanyak free in a day! tapi skrg ni .. adusss sebizi amattt.... help me akak!

m y a l i s h a said...

awin : i bukan nye bnyk free time.. my time is full occupied with amani.. housework, cooking, hb etc.. but the thing is.. i boring asyik lakukan keja yg sama tiap hari.. aku nak bersosial dgn kata lain.. ada kwn nak bebual, ketawa n share anything..

kalau aku single n bukan tinggal di umah inlaws.. lain ceritanya.. heheh..

btw, thanks awin.. drp banyak point yg ko listkan ada gak yg aku terpk ok nih..

tiket penerbangan akan diposkan sebentar lg.. wakakaka..

e i c a h said...

i suggest u write a novel.. :D

m y a l i s h a said...

write a novel?? wow.. wow sekali lagi.. x pernah terpikir plak.. tp boleh cuba kan..

tp nnt if i have write a novel ada ke org nak baca??

thanks eicah..

zarina said...

idea yg write a novel tu cam besh jek since k.ishah pon dgn emonye menulis blog nih..heh heh heh..pastukan kak,watla advertise ngan budak2 U, sape2 yg ade benda nak type, cam thesis ke dll, email kat akak n akak chargela 1perkataan bape hengget...haa..sumenye bole dilakukan secara online..heh heh heh...bernas x idea i..huhuhu...

m y a l i s h a said...

zarina - thanks.. bgs juga.. bole dipertimbangkan

aniza said...

wah! kak ecah...ko tau dak aku mengidam2kan kehidupan seperti ini. takyah kija duk umah jer jd fulltime housewife...muhuhahahah! suh maid kemas umah, pastu kuar la jenjalan gi shopping kers, saloon kers, ejas kuku kers, ejas gigi kers, ejas rambut kers..

penat nyer kija + blaja...sgt tertekan! aku dah sem 3...subjek makin power...hu huuu! tak caya tanya awin! btol dak awin??? kan kan kan

kalau bosan buat mende yg sama, apa kata kalau ko:

1. buat bisnes online..ko kan tau buat web, guna jari..eh eh guna BLOG pun boleh!

2. blaja menjahit n jd penjahit yg berjaya, wah! jahit manik2 kt ujung baju tu boleh lah! nnt aku tempah! haha

3. blaja masak mende2 baru...kan bnyk resepi kt internet nie.cubalah!

4. tulis novel pun ok gak! kisah kehidupan...kisah cinta...kisah perang...errkkk!

5. buat aaa kija2 design part time, bisnes kad, kad kawen, kad raya, etc...haaa kan bole berkretip

6. main GAME! muhuahahaha! tp jgn main game tukar lampin bayi lah! nnt ko lg borink...kah kah kah!

ok x idea aku? hu huuu...skrg ni aku lgsg xde masa lapang, kalau ade mesti aku TIDUR sbb penat . letih sgt skrg, wadda hectic life!

matni said...

Kechah, aku rase aku ade penyelesaian terhadap permasaalahan nih.. ape kate, ko ngandung lagi skali..
hehehehehehe

m y a l i s h a said...

niza : thanks for the points listed.. will kiv.. heheh..

matni : uishhh peknen lagi ke?? nnt dulu.. eheheheh wife ko dah peknen yg 2nd ker matni??