Wednesday, February 25, 2009

terkenang semasa dulu

ntah ler titiba jew.. pikiran aku melayang terkenang masa time keja kat cosmo dulu.. since amani lenyak tido aku pon mencapai laptop dan menulis entry baru.. ahaks.. :P

masa memula masuk cosmo jb tuh aku ngan sorang lagi partner aniza_s.. aku n dia satu batch lah kiranya masuk cosmo masa tuh.. awal 2 weeks dari aku..
bibi (masih dicosmo cuma dulu berisi.. skang dah kurus skit hasil dari x makan nasik setahun.. cayalah bib!!)
zerin
min chan (min mentel-- jgn mara min..)
kira kita org ni consider satu batch lah..

masa tuh staf yg aku kenal..
hawa a.k.a ewa (dah kawen dgn x-cosmo lect gak.. bertemu jodoh di cosmo ahaks)--lect UiTM
sofazara --jd chekgu skang
kak yus( w/pun she is younger than me aku ttp pgl kak yus tah kenapa tah)--lect UiTM
kak haini--jd chekgu skang
kak jijah -- setiaku di cosmo tp skang dah jd AMA alhamdullillah low profile je kak jijah ni..
kak seha -- juga setiaku di cosmo
ain a.k.a aniekaim --Lect UTM x silap aku
vani -- keja kat KL
mai the very soft spoken (ahaks.. kekadang dia ckp aku susah nak dengar very the soft)
eizahnet --lect Poly
che su -- jd chekgu skang
syuhaidah -- keja gomen
peanut --jd chekgu skang
pija--jd chekgu skang
ayu --jd chekgu skang
ida put
zul
wan (AMA) -- lect poly
halil
rashid
mr wong (jgn dilupakan)

then masuk batch batch baru lepas aku...
lea
eita
jiha jalan mustafa ehehehe
sapa lagi ek...haaa... ayie (selalu blur budak nih tp ok.. kalau ngajar dlm lab selalu merenung ke tingkap ekekeke) pastu betukar ganti lect kat situ sampai aku x berapa nak hengat nenama derang.. masuk 2,3 bulan pastu quit.. antaranya lect english afroza...

lepas beberapa tahun aku keja kat cosmo.. beberapa lect kawen n berenti.. ada juga blah atas sebab dpt better offer..

seronok keja kat cosmo tuh sebab kawan2 yg kebanyakkan satu kepala... nak nak part makan beramai2 atau shopping beramai2.. atau ngteh n ngopi ramai2. masa time ni aku single lagik.. so biasanya kalau dpt je gaji.. kita org makan seafood reramai.. normally kat gazebo ataupun kat stulang lah.. no blanja2.. tapi bayar sesama sikit2 lah.. ADIL dan SAKSAMA... ehehhe

masa ni part keja yg paling azab n sentap ialah masa LAN acridetation.. waaaaa nak nangis masa tu.. nak plak dapat bos yg selalu lah menopaus (sorry la wan.. tp ko mmg hazab masa tuh we ols ckp yg benar.. ekekeke) tanya la sesapa yg involve time tuh.. waktu keja di pecahkan pada 3 shift.. aku sendiri kena keja frm 12 am sampai pg... but anyway satu xperience yg best juga kalau dikenang2 kan..

kalau pasal cosmo jb ni x sah kalau x sebut 001. sapa yg x kenal bos cipet tuh.. ahahahaha.. but soon after i quit.. dia ngan bini dia pon blah juga..

ok sambung balik.. after berganti masa.. lect pon bertukar2 sampai la b4 aku nak berenti... ada beberapa muka baru.. antaranya
sab --jd chekgu skang
kemma (even dia berenti dulu dari aku)--jd lect kat yaman
fary--further study
rosita devi
matni (dah berenti b4 aku berenti n dah kawen ngan student pon.. dah anak satu pon)...
munni
sri
chong pek siang
anak mr lim a.k.a alicia
awin the donn (masih gagah di cosmo)
gee
che mas (super manja)
ina (org kg mawi)
sally melly the morning glory
hazel (pon dah berenti lepas beberapa bulan dicosmo).

ada sapa lg x yg aku x sebut?? maaf la kalau aku terlupa nama korang..

seronoknya kalau dapat jumpa semula dgn korang.. kan yg still setia kat cosmo..ramai juga.. termasuklah aniza_s.. tp dia skang dah move 2 muar branch n dah jd AMA kat sana..

kalau jumpa balik.. konpem kecoh dgn gossippo jek la.. tuh la trademark lect cosmo dari dulu sampai skang... miss u all guys..

10 comments:

Bb said...

ahaks..terkenang semasa dulu..aku belum lg terkenang la..esok last day..hehhehe..

eita_zack said...

teringat masa kite tulis kat kertas sape yg silap cakap.. lekatkan kat dinding aniza...
huahuahua... besh besh...

Mama Eiman said...

Huhuhu k echah xmentioned staff xpe..nak nyibuk gakkk..kenangan terindah

m y a l i s h a said...

hehhehehe... ala wantut jgn la kecik ati.. w/pun x mention staf lain tp u all still dlm ingatan.. atosh.. sheila mambo, faezah, en rahman, fatah, sky, sapa lg???

m y a l i s h a said...

bibi - ko dah nak quit ke??

eitazack-- haah part salah ckp tuh yg best kan.. siap tampal kat dinding lagik.. paling banyak salah ckp.. wan.. pastu tetiba dia mengamok x pasal2 masa tuh.. siap ckp "i dum wan 2 see all the messy thing on the wall especially niza's wall" masa meeting.. sure masa tuh wan SENTAP abis dgn kita semua.. hahahaha klaka la plak.. agaknya skang ni dia mcm tuh lg ke?? selalu menapous??

uzie said...

sampai atii...''namaku teratas indah bercahaya-haya...'' tiada dlm senarai,padahal aku selalu baca blog ko tau!!!malas baca lagi menciiii

m y a l i s h a said...

sory la uzie.. aku nih bukan nya robot bole ingat semua nama.. aku manusia biasa..kalau ko dah x nak baca blog aku.. aku nak buat apa.. aku x paksa sesapa pon baca blog aku..

aniza said...

wahahaha...kak ecah tanak sebut ker nama bapak tiri yg dera kite suh cuci sofa kt kl dulu....alias mas'od...hahahah :D

ko ingat aku cinta cosmo sgt ek!! ahahahah dah 7 thn kan mencari rezeki di sini....cannot say bad thngs ah! syyhhh!!

hu huuuu....apa2 pun...geng2 kt cosmo JB mmg besh..kan kan kan. duk serumah lagik kt saujana pun gile gak kan! jamaliah jalil tak sebut ker? ayam...bermacam ayammm! haha!

m y a l i s h a said...

haah la.. lupa lak nama si jemmm tuh.. ala sory la lea.. bukan lupa tp tak hingat time masukkan entry nih...

lea said...

mmg betul...kenangan kat cosmo JB adalah...kenangan yang terindah...til now..lea lum dapat kenangan seindah di cosmo JB....hu..hu..kak ecah..mengimbas kembali semua knangan tu la...bleh wat senyuk sorang2..