Wednesday, February 18, 2009

kalau kau dan aku

kalau kau kata aku jahat!
kau tu lagi jahat!


kalau kau kata aku malas!
aku rasa kau lagi ler malas!


kalau kau kata aku boros,
suka hati aku la.. aku x mintak duit kau pon..


kalau kau kata aku pedengki
kau lagi super duper pedengki


kalau kau kata aku tak cantik
aku peduli hapa.. macam la kau tu cantik sangat..


kalau kau kata aku sellfish
so what?? kau tak sellfish ke?? kau lagi teruk!!


kalau kau kata aku bodoh
ye ke?? aku bodoh?? aku tak rasa macam tu pun.. alhamdullillah aku belajar sampai degree


kalau kau kata aku hipokrit
kau plak hippopotamus!!!


kalau kau kata, kau menyampah tengok aku
huh.. aku lagi 10 ribu kali menyampah tengok kau


as a conclusion, sebelum kita mengata orang.. seharusnya renungkan sedalamnya diri kita dulu.. kadang kadang semut diseberang lautan kita nampak tapi gajah depan mata kita x nampak..

5 comments:

Bb said...

huhu..luahan perasaan nampak..
tabahkan hatimu ecah..menghadapi orang2 yang sebegini rupa..

tambahan bagi conclusion yg kau buat tu..org tua2 kata..paku dulang paku serpih..mengata orang dia yang lebih..huhu..

m y a l i s h a said...

yea bibi.. betul tuh..

sally said...

wah..ala2 sajak menyampah yg aku buat.hehehehe....xpe, lantak pi la itu org.pedulikkan mereka.yg penting ko anak beranak, happy.hehe..

aniza said...

i like this -->> kalau kau kata aku hipokrit
kau plak hippopotamus!!!

kak ecah...im using it for my YM stat msg ya! ahahahahahha

zarina said...

wah!! besh besh..i like..hehehe..sepanjang sy kenal k.ecah mmg penyabar orgnye..xrugi kalo selalu sabar kan...;p