Thursday, February 26, 2009

apa korang rasa selepas menjadi insan yg bernama "IBU"

salams semua..


bulan feb 09 nih aku active memblogging.. hehehe.. bukannya apa.. boring juga dok umah.. so internet la teman setia..


hubby ada cdgkan suruh aku involve business.. but i dun have confident in it.. x ada minat pon.. ntah ler.. kekadang tuh aku buat juga keja2 opis hubby.. buat kat umah je la.. tolong yg mana patut..


ok berbalik pd topik aku... especially utk sesapa yg dah bgelar ibu, mama, mummy, bonda, ummi.. apa pon panggilan x kisah tp maksudnya sama..sapa yg blom bgelar ibu pon bole join juga x kisah.. bg je pendapat.. u got nothing to lose apa.. hehehe..


as 4 me.. after i'm officially being annouced as a "mama" in 12 June 2008... aku rasa..


1) bila tgk cermin sambil dukung amani.. aku x tgk muka aku.. but always tgk muka dia kat cermin..

2) bila dia terjatuh n menangis.. aku yg lebey2 terasa sakit.. sampai kekadang aku nangis sekali hehehe


3) bila dia tidur... rasa mcm miracle je tgk dia dah pon besar..


4) bila org kutuk dia yg bebukan.. aku akan rasa sakit hati yg amat sgt.. sebab aku rasa dia x berdosa n x tau apa2 pun..


5) bila gi shopping mesti tgk baju dia je.. baju aku.. aku dah x kisah.. baju amani mahal2 pon mama sanggup belikan.. baju mama.. mama dah x kisah..


6) bila dia bangun tidur n senyum pada aku.. rasa segala masalah yg ada hilang melayang...penat yg ada.. pon hilang...


7) bila nak keluar sekejap pon kalau tinggal kan dia kat umah terasa sedih.. kalau bole nak dia sentiasa didepan mata..

8) rasa makin sayang pada family kecilku ini.. sayang pd hubby n anak makain mendalam..*wink*wink*


haaa. ada 8 points yg aku bg.. korang tambah le lagi ye.. nanti kalau ada lagi aku tambah.. hehehehe.. seronok jadi mama ni.. sapa yg belum kawen lagi.. aku doakan cepat ketemu jodoh yg sesuai... dah cepat dapat anak bila dah kawen nanti.. insyaAllah... ;p

7 comments:

awinsjclarke said...

testing beb... tengok laa mata ku yg cun!



haa alang2 ni kan... berry d good *8 point tips tu (leh buat syllabus for parental laaa)

.. rasa cam best sgt nak jadi UMMI (will become, insyallah)

k.cah tlg laa doakan awin ni... dah gatai tapi lum kawin lagi ..apa citer?

aku yang menaip said...

regarding point num. 4 -> ade ke org tak waras yg nak kutuk budak kecik.putus fius btl org yg kutuk tu.hehe..

ok, aku nambah..

9.) rasa happy giler, bila diorg pandai make sentence.contohnya "sayang mama.."huhuhuhu..

10.) rasa best bile blk rmh, ade org sambut dpn pintu sambil jerit2 happy "mama!"

ok..stop jap..sakit perut la..huhuhu..roger n out

m y a l i s h a said...

awin -- hehehe.. statement x hingat donia.. "gatai nak kawen" anyway awin.. insyaAllah aku doakan ko cecepat kawen n cecepat dpt ank ramai.. kira ko nnt production x abes2 setahun satu.. konpem.. ahaks..

sally -- ada je sally org yg putus urat saraf yg ckp cenggitu kat bebudak kecik.. hehehe.. btw, dua point yg ko bg tuh mmg betul..thanks 4 sharing..

aku yang menaip said...

awin mmg gatai.bukan setakat gatal kak ecah oii...dah tahap gelenyor.hahahaha....

awinsjclarke said...

sally > OIII BEB... kata gua gelenyor.. ek. siap laa lu .. wa tau mana rumah lu.. leh baling cat merah! ahakz

k.ecah > sally tu jeles dgn awin .. pasal ERK(ADA LAA nama gelaran cik abg pengganti bibi) tu tak approach awin .. dia gi approach si Sally .. kitaorg bantai gelak jer.. Si ERK suka sally! chewah

Bb said...

wei..pesal kau gelar mamat tu ERK..nak tau gak..dia minat sally ke...dia tau tak sally dah anak dua..huhu..

aku yang menaip said...

weiii...awin giler gelenyor..siap ko.aku tau van ko park kat mn