Wednesday, December 31, 2008

Amani 6th month



hmmm dlm kesibukkan setiap hari melayan kerenah si manja mama yg satu nih, sedar2 dah 6 bulan dah.. maal hijrah baru je berlalu sekarang nak masuk tahun baru pulak... "Salam maal hijrah n selamat tahun baru dari kami sekeluarga" sambung balik..bila masuk tahun baru nanti bererti anak mama ni dah nak masuk setahun... macam x sabar pulak nak tunggu anak mama besar..


setiap hari mama susun schedule for her.. since i'm full time hwife so, i occupied my time, bonding with her.. morning after wake up she'll play with her papa then mandi n menyusu then sleep.. wake up, mama bagi chance utk dia memain for half an hour then blaja for 15 minutes using flash card.. blaja n menyanyi she love to sing walupun perkataan yg dia sebut tah apa apa but she will sing with me.. then lunch after that watch tv... normally mama bukakan channel octo sebab ada barney.. then bila dia mengantuk mama tidurkan.. wake up je... mama leave her play with her toys n kadang2 while she is playing mama bacakan buku.. then mandi.. mama bawak jalan2 kejap.. pastu baru dinner then after maghrib normally amani tidur kejap for half n hour.. wake up je normally she will play with her papa.. then mama buatkan fruit puree n papa feed her.. before she fall asleep at night, papa normally mengajikan dia.. baru lah tidur si manja mama...


apa apa pun aku rasa macam amani dah besar sekarang.. setiap hari ada je sesuatu yg baru dia lakukan... n her favourite spot is, switch or plug socket area.. hahaha.. pantang nampak switch mesti laju je dia meniarap ke arah itu...


kadang2 bila dia lenyak tidur... aku renung muka amani.. n masa tu terasa kebesaran Allah SWT... iye lah.. she started growing inside my womb n now she is still growing as a baby to the kid...


hmmm rasa macam nak cepat2 tengok dia sekolah.. hehehe..

3 comments:

aku yang menaip said...

time pass really fast kan.sekejap je amani dah pandai merangkak.x lama lg dah berlari pun.that time lagi kene monitor dia xtra careful.ye lah, org dah pandai jln lg semua tpt dia nak xplore.esp..tangga.

m y a l i s h a said...

hmm betul tu sally, skang ni pun kalau crawling dah menuju ke tangga je..

aniza said...

eeeeiii tengok tu muka nakal dia!!!

eeeiii gerammmmmm!!!

meh sini untie niza nak geget2 dia!! comeyyyy!!!