Friday, October 24, 2008

Boring duduk rumah..

since hari raya ni.. aku n hubby x der masa nak berjalan bersam family kecilku.. iyelah nama pon raya so, every week bz pergi beraya ke rumah sedara mara n kawan2.. so semalam aku terasa begitulah "buhsan" giler.. since ari x ujan aku pun cecepat bersiap then siapkan amani...


amani plak bila dah bsiap n aku pakaikan topi.. dia dah tahu.."i wanna go jalan2" hehehe baru 4 bulan dah tahu dah apa makna jalan2 tu.... after minta izin frm hubby.. aku n amani (for the 1st time she went jalan2 by bus) ke causeway point by public transport yakni dengan kata lain kami menaiki bas.. alhamdullillah nasib baik amani x meragam dalam bas.. mcm seronok pulak dia naik bas.. causewap pont tu x lah jauh dari rumah tapi kalau jalan kaki.. berpeluh jugak la...
so sampai kat causeway pt tuh... juz window shopping je then... masuk la beberapa baby shop kat situ memula masuk kiddy palace sebab nak beli sarung bantal amani.. then masuk plak kat cerisi.. berkenan kat hairband kat situ tp amani hair masih nak grow lagi.. so lupakan sahaja hasrat nak beli hairband.. then masuk la ke mothercare shop... ada plak sales kat situ... so apa lagi mata mama dia ligat mencari baju2 yg sesuai utk amani.. tetiba terpandang sepasang kasut nih.. huhuhuh terus mama trykan kat kaki amani n muat plak.. apa lagi terus mama sambar...

balik je umah sibuk mama match kan dengan baju amani yg ada kat wardrobe tuh.. sambil tuh terus mama ambil camera n snap satu gamba utk her 1st shoe nih...ini lah kasut yg dapat mama sambar utk anak mama.. hehe...







6 comments:

Anonymous said...

tomelnye amani ni.. cutenye kasut.. cam nak putar2 letak dlm aisbox (atosh)

iezahnet said...

tembam, comel, montel lah k.ecah si amani nih.. ehehehe...

mama afreena & afeea said...

huhuhu...mmg comel tul la shoe ni...weekend ni harus panjat mothercare jugak ni...sambar 1 utk cik pea...pastu bole letak gambar amani ngan afeea sebelah2 yek...hehhe

m y a l i s h a said...

hahahah boleh boleh.. no prob..

sally said...

yea...beshnye td jmpa sara.hehe..kite ske pggl sara ;) len kali klu ko stg jb lg bgtau tau.anytime jek kite cuba free2 kan ms.esp hr mgg.

m y a l i s h a said...

insya Allah sally.. aku pon seronok jumpa korang semua.. pinky moo moo yg ko bg dah pon amani peluk buat tido.. skang ni dia ada pinky girafe n pinky moo moo