Thursday, June 05, 2008

Menghitung hari

salams all..

huhuhu aku menghitung hari untuk menjadi mama... takut?? ada la jugak.. bukan takut apa.. takut macam mana aku nak menahan sakit nanti... adehhh macam mana pon tetap kena go through jugak... heheh for my fren yg dah pon selamat melahirkan zuriat sendiri tentu seronok kan...


most of my fren kata.. kalau x rasa sakit nak bersalin tu rugi la sebab u wont feel 2b real mommy.. ahahah... memang la betul...my cuzzie lagi best... siap pesan kat aku... "it's really pain till i cant xplain how the pain was.. but belive me... before u take any pain killer u have feel the pain first, than after that u can think bout the pain killer.. that makes u a true mother" as for her.. she took epidural after her gynae suggest her to do so..

hmmm for me.. entahlah.. cant imagine... but as for now, terasa jugak kekadang sakit nya.. may be sakit yg aku rasa tuh baru 10% je sebab pre-contraction... aku cuma bermohon pada Allah SWT agar aku di beri kekuatan untuk bertahan seperti korang semua yang dah pon selamat menjadi ibu.. tak kira lah bagaimana prosedurnya korang menjadi ibu... sama ada... normal birth ke atau C-Sect...tahniah untuk korang... mesti hubby korang bangga dengan korang yang mengharungi kesakitan dan berjaya melahirkan zuriat untuk mereka...


hmm dalam pada takut nak merasa sakit bersalin tu nanti... terasa seronok n bersyukur pulak pada Allah SWT yang telah memberi aku dan suami amanah yang tidak ternilai harganya... bila teringat pasal baby lupa kejap pasal sakit tuh.. xcited pulak nak tengok baby sendiri... boleh dikatakan setiap hari aku akan menjengah drawer baby aku... ada je yang aku nak belek.. hehehe.. korang yang dah jadi ibu pernah x rasa cam tu dulu??? aku suka toileteries baby.. baby smell... n most of my fren kata time bsalin nanti segala sakit tu hilang bila dah tengok muka baby... alhamdullillah.. besarnya kuasa Allah SWT.

Doakan aku pulak ye...insyaAllah kalau aku dah selamat bersalin nanti akan ku hapdet blog ni dengan cerita dari bilik bersalin versi aku.. hahahah sekadar berkongsi cerita...

5 comments:

sally melly said...

selamat bersalin yek.hadapi dgn semangat yg kuat.walau mcm mn cara pun, baby kene kuar gak.ms tu x pikir skt lg dah.chiayo! you can do it!

m y a l i s h a said...

thanks sally...

mama afreena - mas said...

bukan awak jea takut pk nk bersalin ni kak esha...kiter ni utk kali ke 2 pun seram sejuk dibuatnya...heehehe...
InsyaAllah mudahan semenya berjln lancar..

p ewa said...

good luck kak ecah... insaya Allah semua selamat..


Happy Birthday to u! 9th June 2008.

m y a l i s h a said...

Thanks all 4 the wishes