Tuesday, May 27, 2008

story merry from me ;)

on 21st may, last week... hari paling happy untuk aku.. heheheh... apa taknya... i went for usual checkup... fyi, until now i've collected a 6 pics from scanning of my baby since she was 3 month inside my womb.. but last week was the happiest one for me cause my gynae offered to take 3D pic for free.. unbelivable.. belive it!!!.. suppose for 3D pic i have 2 pay arround $150 but then it's FOC.. all babies are cute.. but believe me.. when u see ur future junior... u will much more xcited n u will feel that she / he are the cutest among all babies that have u seen before... iye la... ibu mana yang nak kata anak dia hodoh.. itu yang aku rasa... sampaikan aku asyik la.. dok melihat gambar tu seharian n compare it with hubby n me.. sometimes i'll say.. her nose is similar like me n her lips like hubby... sometimes different... itulah kurniaan Allah SWT yang paling berharga utk aku dan hubby... alhamdullillah kami diberi peluang menjaga amanah ini... dan insyaAllah kami akan menjaga kurniaanNya dengan baik serta menurut perintahNya... aminnn..

on 22nd may... i have a maternity tour.. klaka jugak nak bersalin pon ada tour... actually tour ni di buat di hospital yang bakal aku duduki (betul ke ayat ni).. untuk deliver nanti... dari regestration to maternity ward... hingga ke baby nursery... hingga ke breastfeeding class... n delivery suite... fuhhh dalam 1 jam lebih juga la.. macam2 gelagat ibu yang nak bersalin... sebab dalam group aku (on maternity tour tuh) ada 6 couples... aku n hubby je couple melayu yg lain mat saleh n filipino.. ada yang takut bila tgk delivery suite.. ada yg fussy... ada yang cool je macam aku... ahaks.. iyelah... aku cool... sebenanya dalam fikiran aku... bole ke tidak aku tahan sakit bersalin ni nanti... base on my reseach from internet... hahaha first baby sakit inbetween 8 to 12 hours... huwaaaaa... ya Allah berilah hambamu kekuatan...

on 24th may, pulak parents aku ke tanah arab.. menunaikan umrah...alhamdullillah.. luckily their flight from changi airport... if not, x bole lah aku nak menghantar mak n ayah kat KLIA... since aku dah cukup bulan...mak n ayah di jangka pulang 7 june... semoga mak dan ayah dapat menunaikan umrah dengan sempurnya insyaAllah..

lalalalala. as for today... lalalala.. was my 2nd anniversary... lalalalala... so happy anniversarry to my dear hubby... luv u so much.. i've heard about special dinner tonight.. so i'm waiting for that!!!... special gift from me 2 u... renoma briefcase (that only the thing that i can afford for the time being 2 give 2 u). actually i have some other things to give 2 you but then not enough budgetlah... sorry dear.. hope u like it... as for my anniversary gifts... hubby said suprise tonight on our dinner.. ok.. i'm excited...

1 comment:

mama afreena - mas said...

dah dpt bygkan betapa comelnya baby girl awak kak esha...idung mancung mulut mulus bak delima....jd pujaan ramai ni...skrg ni menghitung ari detik demi detik...cam lagu kris dayanti